
Vegetarisk chili
Lær hvordan du lager en smakfull vegetarisk chili med friske grønnsaker og krydder. Perfekt for en sunn og mettende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 2. 1 stor løk, hakket
- 3. 4 store hvitløksfedd, finhakket
- 4. 3 spiseskjeer chilipulver
- 5. 1 middels stor søt grønn paprika, kjernet og hakket
- 6. 1 middels stor søt rød paprika, kjernet og hakket
- 7. 1 middels stor zucchini, hakket
- 8. 1 middels stor gul squash, hakket
- 9. 1/2 teskje tørket oregano
- 10. 1/4 teskje malt rød pepper (cayenne)
- 11. 1 boks (ca. 410 g) hermetiske tomater
- 12. 1 boks (ca. 310 g) maiskorn, avrent
- 13. 1 boks (ca. 440 g) svarte bønner, avrent og skylt
- 14. 1/4 teskje salt
- 15. Tilbehør, valgfritt: kokt ris, rømme og revet cheddarost
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olje i en 4-liters kjele over middels varme. Tilsett løk, hvitløk og chilipulver; stek i 5 minutter. Tilsett grønne og røde paprikaer; stek i 5 minutter. Tilsett zucchini, squash, oregano og malt rød pepper; stek i 5 minutter. Tilsett tomater; kok i 10 minutter. Rør inn mais, svarte bønner og salt; kok i 5 minutter.
- 22. Server med tilbehør, hvis ønskelig.
- 33. Merk: Chili blir alltid bedre med et ekstra piff av en smakfull garnityr, fra vårløk til rømme. Prøv denne enkle guacamolen:
- 44. 3 modne avokadoer, skrelt og uten stein
- 55. 3 spiseskjeer finhakket rødløk
- 66. 3 spiseskjeer ferskpresset limesaft
- 77. 2 spiseskjeer hakkede korianderblader
- 88. 1 jalapeño, frøet og finhakket
- 99. 1/4 teskje salt
- 1010. 1/4 teskje hot pepper-saus
- 1111. Mos avokadokjøttet i en bolle. Rør inn rødløk, limesaft, koriander, jalapeño, salt og hot pepper-saus. Sett i kjøleskapet. Skje ut en klatt på hver chili-servering.