
Eton Mess
Lær hvordan du lager den populære britiske desserten Eton Mess. En søt, luftig og enkel dessert perfekt for sommerfesten.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 4 pakker ferske bringebær (à 170 gram)
- 1 kopp pluss 3 spiseskjeer sukker
- 1 spiseskje ferskpresset sitronsaft
- 1 spiseskje framboiselikør
- 1 ½ kopper kald pisket krem
- 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 3 små marengs-skall (på 8 cm), knust i biter
Fremgangsmåte
- 1Hell 2 pakker bringebær, 1 kopp sukker og sitronsaft i en 25 cm stor sautépanne. Knus bærene lett med en gaffel, og kok opp blandingen på middels høy varme. Skru ned varmen og la det småkoke i 10 minutter, av og til omrøring, til blandingen er sirupsaktig. Vend inn de resterende 2 pakkene med bringebær og framboise, og sett i kjøleskapet til den er veldig kald.
- 2I en bolle til en elektrisk mikser utstyrt med visp, pisk kremfløten, de resterende 3 spiseskjeene sukker og vaniljen sammen på middels høy hastighet til det dannes stive topper.
- 3I dekorative glass lagvis, legg en skje med den piskede kremen, en skje med bringebærblandingen og deretter noen marengsbrudd. Gjenta en eller to ganger, avhengig av størrelsen på glassene, til de er fulle, og avslutt med bær og en klatt krem. Server umiddelbart eller sett i kjøleskapet i en time, til den skal serveres.
- 4Fotograf: Quentin Bacon