
Peanøttsaus
lær hvordan du lager en deilig peanøttsaus med denne enkle oppskriften. perfekt til asias inspirerte retter og snacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 spiseskje peanøttolje
- 1 spiseskje smør
- 1 middels løk, finhakket
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- 1/2 teskje rød pepperflak
- 1/2 teskje chilipulver
- 1 kopp økologisk chunky peanøttsmør
- 2 teskjeer olivenpasta
- 1/2 teskje brunt sukker
- 1 teskje melasse
- 1 spiseskje mørk soyasaus
- 1 1/2 kopper vann
- 2 spiseskjeer ferskpresset limesaft
- Salt etter smak
Fremgangsmåte
- 1I en varm stekepanne varmer du opp olje og smør, tilsetter løk, hvitløk, rød pepperflak og chilipulver, reduserer varmen til middels og koker til løken er gyldenbrun. Tilsett peanøttsmør, olivenpasta, brunt sukker, melasse, soyasaus og vann, og kok under omrøring av og til i omtrent 8 minutter eller til sausen er tykk. Tilsett limesaft og salt etter smak. Fjern fra varmen og hell over i en beholder med lokk, la den avkjøles til romtemperatur før du dekker til og setter den i kjøleskapet. Sausen holder seg i opptil én uke.