
Julekake
Oppdag en enkel oppskrift på julekake som vil gjøre julen ekstra spesiell. Perfekt for julens feiringer med familie og venner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 (8 ounces) beholdere kandiserte kirsebær
- 2. 1 (8 ounces) beholder kandisert sitrusskall
- 3. 2 kopper rosiner
- 4. 1 kopp tørkede currants
- 5. 1 kopp dadler, uten stein og hakket
- 6. 2 (2,25 ounces) pakker med skåldede, skivede mandler
- 7. 1/2 kopp brandy
- 8. 1/2 kopp hvetemel
- 9. 2 kopper hvetemel
- 10. 1/2 teskje natron
- 11. 1 teskje malt nellik
- 12. 1 teskje malt allehånde
- 13. 1 teskje malt kanel
- 14. 1/2 teskje salt
- 15. 1 kopp smør
- 16. 2 kopper pakket brunt sukker
- 17. 6 egg
- 18. 3/4 kopp melasse
- 19. 3/4 kopp eplejuice
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor bolle, bland kirsebær, sitrusskall, rosiner, currants, dadler og mandler. Rør inn brandy; la stå i 2 timer, eller over natten. Dekk de oppbløtte fruktene med 1/2 kopp mel.
- 2Forvarm ovnen til 135 grader C (275 grader F). Smør en 8x8x3 tommers fruktkakeform, kle den med bakepapir, og smør igjen.
- 3I en liten bolle, bland sammen 2 kopper mel, natron, nellik, allehånde, kanel og salt; sett til side.
- 4I en stor bolle, krem smør til det er lyst. Bland gradvis inn brunt sukker og egg. Bland sammen molasses og eplejuice. Pisk inn i smørblandingen, vekselvis med melblandinger, og gjør 4 tørre og 3 våte tilsetninger. Vend inn den melete frukten. Hell røren i den forberedte formen.
- 5Stek i forvarmet ovn i 3 til 3 1/2 timer, eller til en kakepinne satt inn i midten av kaken kommer ut ren. Ta ut av formen, og fjern papiret. Avkjøl kaken helt, og pakk den deretter løst inn i bakepapir. Oppbevar i en lufttett beholder.