Julekake

Julekake

Oppdag en enkel oppskrift på julekake som vil gjøre julen ekstra spesiell. Perfekt for julens feiringer med familie og venner.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2 (8 ounces) beholdere kandiserte kirsebær
  • 2. 1 (8 ounces) beholder kandisert sitrusskall
  • 3. 2 kopper rosiner
  • 4. 1 kopp tørkede currants
  • 5. 1 kopp dadler, uten stein og hakket
  • 6. 2 (2,25 ounces) pakker med skåldede, skivede mandler
  • 7. 1/2 kopp brandy
  • 8. 1/2 kopp hvetemel
  • 9. 2 kopper hvetemel
  • 10. 1/2 teskje natron
  • 11. 1 teskje malt nellik
  • 12. 1 teskje malt allehånde
  • 13. 1 teskje malt kanel
  • 14. 1/2 teskje salt
  • 15. 1 kopp smør
  • 16. 2 kopper pakket brunt sukker
  • 17. 6 egg
  • 18. 3/4 kopp melasse
  • 19. 3/4 kopp eplejuice

Fremgangsmåte

  1. 1I en middels stor bolle, bland kirsebær, sitrusskall, rosiner, currants, dadler og mandler. Rør inn brandy; la stå i 2 timer, eller over natten. Dekk de oppbløtte fruktene med 1/2 kopp mel.
  2. 2Forvarm ovnen til 135 grader C (275 grader F). Smør en 8x8x3 tommers fruktkakeform, kle den med bakepapir, og smør igjen.
  3. 3I en liten bolle, bland sammen 2 kopper mel, natron, nellik, allehånde, kanel og salt; sett til side.
  4. 4I en stor bolle, krem smør til det er lyst. Bland gradvis inn brunt sukker og egg. Bland sammen molasses og eplejuice. Pisk inn i smørblandingen, vekselvis med melblandinger, og gjør 4 tørre og 3 våte tilsetninger. Vend inn den melete frukten. Hell røren i den forberedte formen.
  5. 5Stek i forvarmet ovn i 3 til 3 1/2 timer, eller til en kakepinne satt inn i midten av kaken kommer ut ren. Ta ut av formen, og fjern papiret. Avkjøl kaken helt, og pakk den deretter løst inn i bakepapir. Oppbevar i en lufttett beholder.