
Caesarsalat
Lær hvordan du lager en klassisk caesar salad med denne enkle oppskriften. Perfekt for en lett forrett eller lunsj, rask å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 eggeplomme*
- 3 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 1/2 teskje Worcestershire-saus
- 1/4 teskje rød pepperflak
- 1 spiseskje Dijon-sennep
- 2 ansjossfiléter, most
- Liten mengde vegetabilsk olje (ca. 1 kopp)
- 1/3 kopp ekstra jomfru olivenolje
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 stor hodesalat (romaine), vasket og kuttet i biter på 1 til 2 tommer
- Nykvernet Parmesanost
- 2 kopper krutonger
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor bolle, visp sammen eggeplomme, sitronsaft, hvitløk, Worcestershire-saus, pepperflak, sennep og ansjoser. Rør sakte inn oljene for å emulgere. Smak til med salt og pepper.
- 2Legg salaten i en stor bolle. Strø over Parmesan og svart pepper. Drypp over ønsket mengde dressing og vend godt. Topp med croutoner.