Hello Fresh Mobile Banner
Karamelliserte sjalottløk

Karamelliserte sjalottløk

Lær hvordan du lager perfekte karamelliserte sjalottløk. En enkel oppskrift som passer til forretter, salater og retter med dybde og sødme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 16 til 24 store sjalottløk, omtrent 1 pund (små løk kan erstattes)
  • 2. 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 3. 3 spiseskjeer sukker
  • 4. 1/2 teskje salt
  • 5. Nykvernet svart pepper etter smak
  • 6. 1/4 kopp kyllingkraft

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. 22. Skrell det papirtynne skallet av sjalottløkene, og vær forsiktig så du lar dem være så hele som mulig.
  3. 33. Ha smør i en stekepanne over middels varme til det begynner å boble. Tilsett sjalottløkene, rist pannen for å dekke dem med smør, og la dem få en fin karamellisering til en rik, gylden farge. Dette tar omtrent 6 til 8 minutter. Strø over sukkeret, tilsett salt, pepper og kraft, og kok opp. Hell innholdet fra stekepannen over i en ildfast form eller en ovnsform. Sett den i ovnen i 20 minutter.
  4. 44. Sjekk etter 10 minutter for å røre i innholdet og for å forsikre deg om at væsken ikke har fordampet. Hvis den har det, tilsett noen spiseskjeer vann for å holde retten fuktig til sjalottløkene er helt møre.
  5. 55. Etter 20 minutter i ovnen vil væsken ha fordampet, og sjalottløkene skal være karamelliserte til en dyp, mørk gylden farge og være møre når du stikker en kniv i dem.