
Karamelliserte sjalottløk
Lær hvordan du lager perfekte karamelliserte sjalottløk. En enkel oppskrift som passer til forretter, salater og retter med dybde og sødme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 16 til 24 store sjalottløk, omtrent 1 pund (små løk kan erstattes)
- 2. 3 spiseskjeer usaltet smør
- 3. 3 spiseskjeer sukker
- 4. 1/2 teskje salt
- 5. Nykvernet svart pepper etter smak
- 6. 1/4 kopp kyllingkraft
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader.
- 22. Skrell det papirtynne skallet av sjalottløkene, og vær forsiktig så du lar dem være så hele som mulig.
- 33. Ha smør i en stekepanne over middels varme til det begynner å boble. Tilsett sjalottløkene, rist pannen for å dekke dem med smør, og la dem få en fin karamellisering til en rik, gylden farge. Dette tar omtrent 6 til 8 minutter. Strø over sukkeret, tilsett salt, pepper og kraft, og kok opp. Hell innholdet fra stekepannen over i en ildfast form eller en ovnsform. Sett den i ovnen i 20 minutter.
- 44. Sjekk etter 10 minutter for å røre i innholdet og for å forsikre deg om at væsken ikke har fordampet. Hvis den har det, tilsett noen spiseskjeer vann for å holde retten fuktig til sjalottløkene er helt møre.
- 55. Etter 20 minutter i ovnen vil væsken ha fordampet, og sjalottløkene skal være karamelliserte til en dyp, mørk gylden farge og være møre når du stikker en kniv i dem.