Hello Fresh Mobile Banner
Blomkålpopcorn

Blomkålpopcorn

oppskrift på cauliflower popcorn – en enkel og sunn snack laget av blomkål, perfekt for helårskos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 ss pinjekjerner
  • Kosher-salt
  • 1 hode blomkål, kjernet og delt i 1" buketter
  • 2 ss pluss 1 ts usaltet smør
  • 1 ss olivenolje
  • nykvernet svart pepper
  • 1/8 ts sukker
  • 1/2 kopp resterende Chardonnay

Fremgangsmåte

  1. 1Legg pinjekjerner i en tørr stekepanne og rist dem over middels høy varme, ryst pannen hyppig, til de er brune og dufter godt, ca. 3–5 minutter. Ta dem ut av den varme pannen og la dem avkjøle helt før du grovhakker dem.
  2. 2Kok opp en kjele med saltet vann. Tilsett blomkål og kok i 3 minutter. Sil av vannet og overfør blomkålen til en bolle med isvann for å stoppe kokeprosessen. Sil av vannet igjen og tørk blomkålen forsiktig med kjøkkenpapir.
  3. 3Bland 2 ss smør og olivenolje i en stor stekepanne og varm opp på middels høy varme til smøret begynner å skumme. Tilsett den blansjerte blomkålen og krydre med salt, pepper og sukker. La det koke uten å røre i de første 3–5 minuttene for å la blomkålen karamellisere på den ene siden, deretter rør om og fortsett å koke til den er jevnt karamellisert, ytterligere 3–4 minutter. Overfør til en serveringsskål.
  4. 4Hell Chardonnay i pannen, skru opp varmen til høy og kok opp. La det koke, og skrap opp de brune bitene fra bunnen av pannen med en tresleiv, til væsken er redusert til halvparten og har blitt litt tykkere. Ta pannen av varmen og rør inn smør. Hell sausen over blomkålen og vend forsiktig slik at den blir dekket. Strø over de ristet pinjekjernene og server umiddelbart.