Salatdressing med salvie

Salatdressing med salvie

oppskrift på sage dressing, perfekt som tilbehør til salater og retter. enkel å lage med friske urter og krydder.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund tett, landsbrød av hvitt brød, skåret i terninger på 3/4 tommer
  • 6 spiseskjeer usaltet smør, pluss mer til å smøre formen
  • 2 purre, delt på langs
  • 4 til 6 unser sopp, for eksempel sjampinjong eller villsopp, skivet i 1/3-tommers tykkelse
  • Olje
  • 1 1/2 kopper tynne skiver av selleri
  • 2 til 3 teskjeer knust tørket salvie
  • 1 1/2 teskjeer tørket timian eller tørket marjoran, eller en kombinasjon
  • 1 teskje salt
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 3 kopper kylling- eller kalkunbuljong
  • 2 store egg
  • 1/2 teskje bakepulver
  • Friske salvie- eller timiankvister til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 160 grader Celsius.
  2. 2Rist brødterningene på bakepapirkledde stekeplater i omtrent 25 minutter, rør om én eller to ganger, til de er lett brune og sprø. Overfør dem til en stor bolle.
  3. 3Smør en ildfast form på 23 x 33 cm og sett til side.
  4. 4Pensle purre og sopp med olje og grill over middels varme til de er møre. Skjær den hvite og lysegrønne delen av purren i skiver og tilsett sammen med soppen i brødkrutongene. Varm 6 ss smør i en stekepanne og rør inn sellerien. Surr til den er myk, ca. 7 minutter. Tilsett salvie, timian, salt og pepper. Rør godt og skrap det over i bollen med krutongene. Tilsett kraften, én kopp av gangen, til brødet er veldig fuktig, men ikke flytende. Dekk til og sett dressingen i kjøleskapet til den skal brukes.
  5. 5Skru opp ovnen til 220 grader Celsius.
  6. 6Smak til og juster krydderet i dressingen. Visp egg og bakepulver sammen og vend det inn i dressingen. Fordel dressingen i den forberedte ildfaste formen og dekk til. Sett den i ovnen og stek i 25 minutter. Fjern lokket og fortsett å steke i ytterligere 15–20 minutter, eller til toppen er lett brunet og sprø.
  7. 7Pynt med urtekvister og server dressingen varm.