Salatdressing med salvie
oppskrift på sage dressing, perfekt som tilbehør til salater og retter. enkel å lage med friske urter og krydder.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund tett, landsbrød av hvitt brød, skåret i terninger på 3/4 tommer
- 6 spiseskjeer usaltet smør, pluss mer til å smøre formen
- 2 purre, delt på langs
- 4 til 6 unser sopp, for eksempel sjampinjong eller villsopp, skivet i 1/3-tommers tykkelse
- Olje
- 1 1/2 kopper tynne skiver av selleri
- 2 til 3 teskjeer knust tørket salvie
- 1 1/2 teskjeer tørket timian eller tørket marjoran, eller en kombinasjon
- 1 teskje salt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 3 kopper kylling- eller kalkunbuljong
- 2 store egg
- 1/2 teskje bakepulver
- Friske salvie- eller timiankvister til pynt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 160 grader Celsius.
- 2Rist brødterningene på bakepapirkledde stekeplater i omtrent 25 minutter, rør om én eller to ganger, til de er lett brune og sprø. Overfør dem til en stor bolle.
- 3Smør en ildfast form på 23 x 33 cm og sett til side.
- 4Pensle purre og sopp med olje og grill over middels varme til de er møre. Skjær den hvite og lysegrønne delen av purren i skiver og tilsett sammen med soppen i brødkrutongene. Varm 6 ss smør i en stekepanne og rør inn sellerien. Surr til den er myk, ca. 7 minutter. Tilsett salvie, timian, salt og pepper. Rør godt og skrap det over i bollen med krutongene. Tilsett kraften, én kopp av gangen, til brødet er veldig fuktig, men ikke flytende. Dekk til og sett dressingen i kjøleskapet til den skal brukes.
- 5Skru opp ovnen til 220 grader Celsius.
- 6Smak til og juster krydderet i dressingen. Visp egg og bakepulver sammen og vend det inn i dressingen. Fordel dressingen i den forberedte ildfaste formen og dekk til. Sett den i ovnen og stek i 25 minutter. Fjern lokket og fortsett å steke i ytterligere 15–20 minutter, eller til toppen er lett brunet og sprø.
- 7Pynt med urtekvister og server dressingen varm.