Eclairs
Lær hvordan du lager deilige eclairs med denne enkle oppskriften. Perfekt for kakeelskere som vil prøve noe nytt og smakfullt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/2 kopper vann
- 8 spiseskjeer smør (1/2 kopp eller 1 stang)
- 6 spiseskjeer vegetabilsk fett
- 1 spiseskje tørket melkepulver
- En klype salt
- 2/3 kopp kake- eller melis
- 6 egg
- 1 pint helmelk
- 1/2 kopp sukker
- 1 stang usaltet smør
- 1 vaniljestang, delt, skrapingene satt til side
- 1 1/2 spiseskjeer maisstivelse
- 2 egg
- 2 eggeplommer
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 350 grader.
- 2I en kjele, tilsett vann, smør, kortning, tørrmelk og salt, og kok opp. Når det koker, tilsett melet til deigen og bland godt. Hell disse ingrediensene i en kjøkkenmaskin med vispvedlegg og tilsett eggene, ett om gangen. Bland til alle ingrediensene er godt kombinert. Ta deigen ut av maskinen og hell den i en sprøytepose. Bruk en liten tipp og sprøyt deigen ut i ca. 5 cm lange staver på et bakepapirkledd stekebrett. Stek ved 350 °C i 45 til 50 minutter.
- 3I en liten kjele, bland sammen melk, 1/4 kopp sukker, smør og vaniljeskrap. Kok opp. I en middels bolle, visp sammen resten av sukkeret og maisstivelsen. Tilsett egg og eggeplommer, og bland godt. Temperer den varme melken med eggeblandingen ved å helle litt av den varme melken i eggeblandingen under omrøring, og hell deretter blandingen tilbake i den varme melken. Kok opp kremet og la det småkoke i ett minutt. Ta av varmen og sil det gjennom en fin sil over i en middels bolle. Dekk med plastfolie som berører kremet, og avkjøl til bruk. Kremen holder seg fersk, dekket og kjølt i opptil én uke.
- 4Yields: ca. 4 kopper.
- 5Fyll Eclairene med kremen ved å plassere den i en sprøytepose med liten tipp, og fylle midten av hver Eclair.