
Bacon-, Cheddar- og vårløkbrød
oppskriften på bacon, cheddar og scallion brød er perfekt for frokost eller som snacks. enkel å lage med få ingredienser og rask tilberedning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 3 kopper hvetemel
- 2. 2 teskjeer bakepulver med dobbel virkning
- 3. 1 teskje natron
- 4. 2 spiseskjeer sukker
- 5. 1 kopp finhakket vårløk
- 6. 1 teskje nykvernet svart pepper
- 7. 1 1/4 teskjeer salt
- 8. 1 1/2 teskjeer karvefrø
- 9. 450 gram magert bacon, kokt, avrent, med 2 spiseskjeer av fettet, og smuldret
- 10. 2 store egg
- 11. 1 1/2 kopper melk
- 12. 3 spiseskjeer Dijon-sennep
- 13. 3 spiseskjeer vegetabilsk fett, smeltet og avkjølt
- 14. 2 kopper grovt revet ekstra-sharp Cheddarost (ca. 225 gram)
Fremgangsmåte
- 11. Sikt melet, bakepulveret, natronet og sukkeret sammen i en bolle. I en stekepanne kok opp vårløken med pepper, salt og karawayfrø i det reserverte baconfettet på moderat lav varme, under omrøring, til den er myk, og la blandingen avkjøle. I en stor bolle visp sammen eggene, melken, sennepen, smøret og vårløkblandingen, tilsett melblandingen, og rør deigen sammen til den akkurat er blandet. Rør inn Cheddar-osten, fordel deigen i 4 smurte og melede brødformer, hver 14,6 x 8,3 x 5 cm, og stek brødene midt i en forvarmet ovn på 175°C i 35–40 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren. Ta brødene ut av formene og la dem avkjøle, med den rette siden opp, på en rist. Brødene holder seg, godt innpakket i plastfolie og aluminiumsfolie, i en uke i kjøleskap eller en måned i fryseren.
- 22. Sikt melet, bakepulveret, natronet og sukkeret sammen i en bolle. I en stekepanne kok opp vårløken med pepper, salt og karawayfrø i det reserverte baconfettet på moderat lav varme, under omrøring, til den er myk, og la blandingen avkjøle. I en stor bolle visp sammen eggene, melken, sennepen, smøret og vårløkblandingen, tilsett melblandingen, og rør deigen sammen til den akkurat er blandet. Rør inn Cheddar-osten, fordel deigen i 4 smurte og melede brødformer, hver 14,6 x 8,3 x 5 cm, og stek brødene midt i en forvarmet ovn på 175°C i 35–40 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren. Ta brødene ut av formene og la dem avkjøle, med den rette siden opp, på en rist. Brødene holder seg, godt innpakket i plastfolie