Hello Fresh Mobile Banner
Smørdeig til kaker og paier

Smørdeig til kaker og paier

lær hvordan du lager smørdeig med ekte smør til deilige bakverk. enkel oppskrift for perfekt butterdeig hver gang.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 ½ kopp hvetemel (all-purpose)
  • 2. 2 teskjeer sukker
  • 3. ¾ teskje salt
  • 4. 2 staver kaldt usaltet smør, kuttet i 1/2-tommers terninger
  • 5. 1/3 kopp pluss 1 til 4 spiseskjeer iskaldt vann

Fremgangsmåte

  1. 1Visp sammen mel, sukker og salt i en bolle (eller pulsér i en food processor). Bland inn smør med fingertuppene eller en paiblander (eller pulsér) bare til mesteparten av blandingen ligner grovt mel med noen grove smørklumper på størrelse med erter. Drypp 1/3 kopp isvann over blandingen og rør forsiktig med en gaffel (eller pulsér) til det er godt blandet.
  2. 2Visp sammen mel, sukker og salt i en bolle (eller pulsér i en food processor). Bland inn smør med fingertuppene eller en paiblander (eller pulsér) bare til mesteparten av blandingen ligner grovt mel med noen grove smørklumper på størrelse med erter. Drypp 1/3 kopp isvann over blandingen og rør forsiktig med en gaffel (eller pulsér) til det er godt blandet.
  3. 3Klem en liten håndfull deig: Hvis den ikke holder sammen, tilsett mer isvann, én spiseskje om gangen, og rør (eller pulsér) til det er akkurat blandet inn, og test igjen. Ikke arbeid deigen for mye, ellers blir paideigen seig. Vend ut deigen på en lett melet overflate og del den i 8 deler. Med helen av hånden, smør hver del én eller to ganger i en fremovergående bevegelse for å hjelpe med å fordele fettet. Samle deigen igjen, bruk en paiblander hvis du har, og trykk den sammen til en ball. Del i to og form til to skiver. Pakk hver skive inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet til den er fast, minst 1 time.
  4. 4Hvis den ikke holder sammen, tilsett mer isvann, én spiseskje om gangen, og rør (eller pulsér) til det er akkurat blandet inn, og test igjen. Ikke arbeid deigen for mye, ellers blir paideigen seig.
  5. 5Vend ut deigen på en lett melet overflate og del den i 8 deler. Med helen av hånden, smør hver del én eller to ganger i en fremovergående bevegelse for å hjelpe med å fordele fettet. Samle deigen igjen, bruk en paiblander