Røkt pølse- og kålssuppe

Røkt pølse- og kålssuppe

oppskrift på røkt pølse og kål suppe perfekt for kalde dager. enkel å lage, full av smak og næring. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp druekjerneolje
  • 2 kopper hakket gulrot
  • 2 kopper hakket selleri
  • 2 kopper hakket gul løk
  • 2 spiseskjeer hakket hvitløk
  • 1 liten hode grønnkål, revet
  • 1 pund polsk kielbasa, hakket
  • 1/4 kopp fullkorns sennep
  • 3 liter kyllingkraft
  • 6 spiseskjeer usaltet smør
  • 85 gram hvetemel
  • Kosher-salt og svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor suppegryte, varm opp oljen over høy varme. Skru ned varmen til middels-høy, tilsett gulrot, selleri og løk, og la det surre i 5 minutter. Tilsett hvitløk og la det surre i ytterligere 1 til 2 minutter.
  2. 2Tilsett kål i gryten og kok under lokk, rør jevnlig for å forhindre at det brenner seg, til det er mykt, 6 til 8 minutter. Tilsett kielbasa og sennep, og hell deretter i kyllingkraften. La det småkoke til gulrøttene er møre, ca. 15 til 20 minutter.
  3. 3I en bolle, bland smør og mel til en jevn jevning (buerre manie). Visp jevningen inn i suppen og la den småkoke i 20 minutter. Smak til med salt og pepper.