Sunn havregrøt med matcha-yogurt, pistasjnøtter og epler
Oppdag en deilig og sunn oppskrift på havregrøt med matcha, yoghurt, pistasjoner og epler. Perfekt for en energigivende frokost eller lett måltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- Kosher salt
- 2 kopper gammeldags havregryn
- 1 kopp 2-prosent gresk yoghurt
- 2 spiseskjeer lønnesirup
- 1 teskje matcha grønn te-pulver, pluss mer til dryssing
- 4 spiseskjeer tørkrostede, usaltede pistasjnøtter, finhakket
- 1 Granny Smith-eple, skåret i matchstick-staver
Fremgangsmåte
- 1Kok opp 3 1/2 kopper vann og 1/2 teskje salt i en middels kjele. Skru ned varmen til middels-lav og rør inn havregrynene. Kok, mens du rører ofte, til havregrynene er kremete og møre, ca. 5 til 6 minutter. Fjern kjelen fra varmen, dekk til og la den stå til grøten tykner litt, ca. 2 minutter.
- 2Visp sammen yoghurt, 1 spiseskje av lønnesirupen og matcha i en liten bolle til det er glatt og kremete. Sett til side.
- 3Fordel grøten i fire serveringsskåler, og topp hver med 1/4 kopp av matcha-yoghurten. Strø hakkede pistasjenøtter over grøten og drypp med resten av lønnesirupen. Topp hver porsjon med noen epler og dryss med matcha før servering.