Brokkoli- og cheddar-suppe

Brokkoli- og cheddar-suppe

Lag en deilig broccoli-cheddar suppe med denne enkle oppskriften. Perfekt for en varmende forrett eller lunsj. Rask, enkel og smakfull!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 skiver bacon, hakket
  • 1 bunt vårløk, hakket
  • 1 stilk selleri, hakket
  • 3 spiseskjeer hvetemel
  • 1 hode brokkoli, i buketter og møre stilker, hakket
  • 2 kopper kyllingbuljong med lavt natriuminnhold
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 1 kopp frossen edamame, tint
  • 3/4 kopp fløte med halv og halv
  • 1 kopp revet hvit cheddarost

Fremgangsmåte

  1. 1Kok baconen i en stor nederlandsk ovn over middels høy varme, rør av og til, til den er sprø, ca. 10 minutter. Overfør til tørkepapir med en hullsleiv; sett til side for å renne av. Tilsett vårløk og selleri i fettet i gryten og kok til det er lett myknet, ca. 2 minutter. Tilsett melet og kok, mens du rører, til det er godt blandet. Tilsett brokkoli, kyllingkraft, 3 kopper vann, 1 teskje salt og noen kverner pepper. Øk varmen til høy og kok opp. Tilsett edamame, reduser varmen til middels lav og la det småkoke til det er litt tykkere, ca. 10 minutter. Arbeid i porsjoner og overfør suppen til en blender, og kjør til den er jevn. Hell tilbake i gryten. Rør inn fløteblandingen og la det småkoke i 5 minutter. Rør inn osten og fortsett å koke, mens du rører, til suppen tykner, ca. 5 minutter til. Smak til med salt og pepper. Fordel i skåler og topp med bacon.
  2. 2Fotograf: Johnny Miller