Hickory-røkte svinekoteletter med blåmuggostmos og karamelliserte pærer og løkstrimler
Oppdag en smaksrik oppskrift på hickory-røkte svinekoteletter servert med blåmuggostmos, karamelliserte pærer og løkstrå. Perfekt for en sofistikert middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 kopper melk
- Rosmarinstilker
- 1 spiseskje finhakket hvitløk
- Salt og pepper
- 3 mellomstore svinekoteletter
- Yukon Gold, hvitløk og blåmuggostmos, oppskrift følger
- Karamelliserte pærer, oppskrift følger
- Løksstrå, oppskrift følger
- Dampede baby portobellomykker, oppskrift følger
- Røstet rød paprika, oppskrift følger
- Yukon Gold-poteter, ca. 900 gram, i terninger
- 1 spiseskje hakket hvitløk
- 1 kopp melk
- 1 kopp kyllingkraft
- Blåmuggost, etter smak
- Salt og pepper
- 2 pærer, skivet
- 1 kopp eplejuicekoncentrat
- 4 spiseskjeer smør
- 4 spiseskjeer hvetemel
- 1 fedd hvitløk, hakket
- 1/4 kopp melk
- Olivenolje, 2 spiseskjeer
- Salt og pepper
- 1 Vidalia-løk, skivet
- Hvetemel, til å vende i
- Vegetabilsk olje, til steking
- 1 rød paprika, hel
- Olivenolje, til å gni inn med
- 1 baby portobellomykker, hel
- 1 hvitløksfedd, hakket
- Olivenolje, til å gni inn med
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: Hickory-røykchips
- 2I en middels stor bolle, bland melk, rosmarin, hvitløk, salt og pepper. Legg hver svinekotelett i bollen og la kjøttet marinere i omtrent en halv time.
- 3Over en åpen flammegrill, brunt hver side av svinekotelettene til det dannes svarte grillmerker.
- 4Fjern kjøttet fra grillen. Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme og legg hickory-røykchips i bunnen av pannen. Dekk chipsene med et lokk som er litt mindre enn pannen, og plasser hver svinekotelett oppå lokket. Dette vil la kjøttet røyke og bli infusert med hickory-smaken. Røyk kjøttet til det er mørt nok til å deles med en gaffel. Server med poteter, pærer og løkstenger. Pynt med rød pepper og sopptstrimler.
- 5I en stor kjele, tilsett potetene. Dekk med vann og kok opp. Kok potetene til de er myke. Sil av vannet og legg potetene i en middels stor bolle. Tilsett alle de resterende ingrediensene og mos dem sammen til ønsket kremaktig konsistens. Sett til side.
- 6I en middels stor stekepanne, kombiner alle ingrediensene over middels varme og stek til pærene er myke og sausen har tyknet. Sett til side.
- 7I en middels stor bolle, bland melk, olje, salt og pepper. Skjær løk i lange strimler og legg dem i melkeblandingen. Rist av overflødig væske, og vend løkstengene i melet. Varm opp olje over middels høy varme i en middels stor stekepanne. Legg de panerte løkstengene i pannen og kok til de er brune og litt sprø. Sett til side.
- 8Rens grundig skinnet på rød paprika. Gni lett inn hele overflaten med olivenolje. Plasser hele paprikaen over åpen flamme og rrost den til skinnet er svart. Ta paprikaen av flammen og gni det brente skinnet med et håndkle. Når skinnet er fjernet, skjær paprikaen i tynne strimler og server med svinekotelettene.
- 9Rens grundig skinnet på baby-soppen. Gni hele soppen rikelig inn med hvitløk, olivenolje, salt og pepper etter smak. Plasser soppen i en damper og la den dampe i omtrent 20 minutter, eller til den er mør. Ta soppen ut av damperen og skjær den i strimler. Server med svinekotelettene.