Memphis-stil BBQ-saus

Memphis-stil BBQ-saus

Lær hvordan du lager autentisk memphis-style barbecue sauce hjemme. Perfekt for grilling og sommermiddager. Enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss vegetabilsk olje
  • 1 kopp hakket løk
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 3 kopper ketchup
  • 1/2 kopp eplesidereddik
  • 1/4 kopp mørkbrunt sukker, pakket
  • 1/4 kopp biffsaus
  • 1/4 kopp Worcestershire-saus
  • 3 ss melasse
  • 3 ss gul sennep
  • 1/2 ts malt sellerifrø
  • Kosher-salt
  • 1 til 2 ts flytende røyk

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp vegetabilsk olje i en middels stor kjele over middels varme. Tilsett løk og hvitløk, og la det koke til løken er gyllen, ca. 6 til 7 minutter. Rør inn ketchup, 1 kopp vann, eddik, brunt sukker, biffsaus, Worcestershire-saus, sirup, sennep, sellerifrø og 1 teskje salt. Kok opp, og skru deretter ned varmen til middels lav. La det småkoke til løken er mør, ca. 15 minutter. Rør inn flytende røyk. Sil sausen, og press på faststoffene for å få ut eventuell væske. 2. Fotograf: Andrew Purcell