Spansk tortilla

Spansk tortilla

Lær hvordan du lager en tradisjonell spansk tortilla med våre enkle steg-for-steg instrukser. Perfekt som forrett eller frokost.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 1/2 pund russetpoteter, skrelt og tynne skiver
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1/2 stor søt løk, tynne skiver
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1/4 pund tørt spansk chorizo eller salami, skivet
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 6 egg
  • 2/3 kopp melk
  • 3 grønne løk, hakket
  • 1 kopp revet Cheddarost

Fremgangsmåte

  1. 1Slik lager du denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 3Kok opp en stor kjele med vann over middels varme. Tilsett potetskivene og kok til de akkurat er møre. Sil av vannet og sett til side.
  4. 4I mellomtiden, i en middels non-stick stekepanne, varm opp olivenoljen og tilsett løken. Krydre med salt og svart pepper etter smak, og stek løken til den er myk og begynner å karamellisere, ca. 5 minutter.
  5. 5Tilsett chorizo i skiver og hvitløk, og stek til pølsen begynner å bli brun. Ta pannen av varmen.
  6. 6I en stor bolle, visp eggene til de er lyse gule. Rør inn melk, grønn løk og Cheddar, og bland godt. Juster krydderet med salt og svart pepper.
  7. 7Tilsett chorizo-blandingen og potetene i bollen, og rør forsiktig.
  8. 8Hell hele blandingen tilbake i stekepannen. Sett pannen i ovnen og stek til eggene har stivnet, ca. 15 minutter.
  9. 9Ta ut pannen av ovnen og la tortillaen hvile i pannen i 10 minutter før du snur den.
  10. 10Bruk en stor, ren tallerken som hjelp, og snu tortillaen forsiktig over på tallerkenen.
  11. 11Skjær tortillaen i båter og legg dem på serveringsfat.
  12. 12Server den varm eller romtemperert.