
Spansk tortilla
Lær hvordan du lager en tradisjonell spansk tortilla med våre enkle steg-for-steg instrukser. Perfekt som forrett eller frokost.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund russetpoteter, skrelt og tynne skiver
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1/2 stor søt løk, tynne skiver
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1/4 pund tørt spansk chorizo eller salami, skivet
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 6 egg
- 2/3 kopp melk
- 3 grønne løk, hakket
- 1 kopp revet Cheddarost
Fremgangsmåte
- 1Slik lager du denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 3Kok opp en stor kjele med vann over middels varme. Tilsett potetskivene og kok til de akkurat er møre. Sil av vannet og sett til side.
- 4I mellomtiden, i en middels non-stick stekepanne, varm opp olivenoljen og tilsett løken. Krydre med salt og svart pepper etter smak, og stek løken til den er myk og begynner å karamellisere, ca. 5 minutter.
- 5Tilsett chorizo i skiver og hvitløk, og stek til pølsen begynner å bli brun. Ta pannen av varmen.
- 6I en stor bolle, visp eggene til de er lyse gule. Rør inn melk, grønn løk og Cheddar, og bland godt. Juster krydderet med salt og svart pepper.
- 7Tilsett chorizo-blandingen og potetene i bollen, og rør forsiktig.
- 8Hell hele blandingen tilbake i stekepannen. Sett pannen i ovnen og stek til eggene har stivnet, ca. 15 minutter.
- 9Ta ut pannen av ovnen og la tortillaen hvile i pannen i 10 minutter før du snur den.
- 10Bruk en stor, ren tallerken som hjelp, og snu tortillaen forsiktig over på tallerkenen.
- 11Skjær tortillaen i båter og legg dem på serveringsfat.
- 12Server den varm eller romtemperert.