
Røykfylt kyllingsalat
Lær hvordan du lager en smakfull smoky chicken salad med enkle steg. Perfekt for sommermåltidet eller som forrett. Enkelt, raskt og godt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 store, uten skinn og ben, kyllingbryst (ca. 680 gram)
- 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 1/2 teskje røkt paprika
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 1 hvitløksfedd
- 3 glasslagrede piquillo-pepper (2 hele, 1 tynne skiver)
- 1/3 kopp majones
- Saften av 1/2 sitron
- 3 spiseskjeer hakket fersk koriander
- 16 små Bibb- eller romainesalatblader
- 2 stilker selleri, tynne skiver
- 3 spiseskjeer saltede Marcona-mandler, grovhakket
Fremgangsmåte
- 1Forvarm en grill til høy varme. Vend kyllingen i en middels stor bolle med 1 spiseskje olivenolje, paprika, 1/2 teskje salt og et par kvernslag med pepper. Grill kyllingen til den er merket og gjennomstekt, ca. 7 minutter på hver side. La den avkjøle litt, og skjær den deretter i tynne skiver.
- 2I mellomtiden lager du dressingen. Bland hvitløk og de resterende 3 spiseskjeene olivenolje i en liten mikrobølgesikker bolle; varm i mikrobølgeovnen til hvitløken er myk, ca. 1 minutt. Overfør hvitløken og oljen til en blender; tilsett de to hele piquillo-pepperne og kjør til en jevn puré. Overfør til en bolle og visp inn majones, sitronsaft og 2 spiseskjeer koriander; smak til med salt og pepper.
- 3Fordel de skivede kyllingbitene på salatbladene; drypp over dressingen. Topp med selleri, mandler, resten av de skivede piquillo-pepperne og 1 spiseskje koriander.
- 4Fotograf: Justin Walker