Hello Fresh Mobile Banner
Røykfylt kyllingsalat

Røykfylt kyllingsalat

Lær hvordan du lager en smakfull smoky chicken salad med enkle steg. Perfekt for sommermåltidet eller som forrett. Enkelt, raskt og godt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 store, uten skinn og ben, kyllingbryst (ca. 680 gram)
  • 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 1/2 teskje røkt paprika
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 1 hvitløksfedd
  • 3 glasslagrede piquillo-pepper (2 hele, 1 tynne skiver)
  • 1/3 kopp majones
  • Saften av 1/2 sitron
  • 3 spiseskjeer hakket fersk koriander
  • 16 små Bibb- eller romainesalatblader
  • 2 stilker selleri, tynne skiver
  • 3 spiseskjeer saltede Marcona-mandler, grovhakket

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm en grill til høy varme. Vend kyllingen i en middels stor bolle med 1 spiseskje olivenolje, paprika, 1/2 teskje salt og et par kvernslag med pepper. Grill kyllingen til den er merket og gjennomstekt, ca. 7 minutter på hver side. La den avkjøle litt, og skjær den deretter i tynne skiver.
  2. 2I mellomtiden lager du dressingen. Bland hvitløk og de resterende 3 spiseskjeene olivenolje i en liten mikrobølgesikker bolle; varm i mikrobølgeovnen til hvitløken er myk, ca. 1 minutt. Overfør hvitløken og oljen til en blender; tilsett de to hele piquillo-pepperne og kjør til en jevn puré. Overfør til en bolle og visp inn majones, sitronsaft og 2 spiseskjeer koriander; smak til med salt og pepper.
  3. 3Fordel de skivede kyllingbitene på salatbladene; drypp over dressingen. Topp med selleri, mandler, resten av de skivede piquillo-pepperne og 1 spiseskje koriander.
  4. 4Fotograf: Justin Walker