
Butternut squash-lasagne
Lær hvordan du lager en deilig og kremet butternut squash lasagna. Perfekt for høstmiddagen! En enkel oppskrift for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss olivenolje
- 1 (1 ½ til 2 pund) smørnut squash, skrelt, frøet og skåret i 2,5 cm terninger
- Salt og nykvernet svart pepper
- ½ kopp vann
- 3 amaretti-kjeks, smuldret
- ¼ kopp smør
- ¼ kopp hvetemel
- 3 ½ kopper helmelk
- En klype muskatnøtt
- ¾ kopp (lett pakket) fersk basilikumblader
- 12 no-boil lasagneplater
- 2 ½ kopper revet mozzarellaost av helmelk
- ⅓ kopp revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Varm opp oljen i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme.
- 3Tilsett squashen og vend den godt i oljen.
- 4Strø over salt og pepper.
- 5Hell vannet i pannen, dekk til og la det småkoke på middels varme til squashen er mør, rør av og til, ca. 20 minutter.
- 6Avkjøl litt, og overfør deretter squashen til en food processor.
- 7Tilsett amaretti-kjeksene og kjør til det er glatt.
- 8Smak til squashpuréen med mer salt og pepper etter behov.
- 9Smelt smøret i en middels stor, tykk kjele over middels varme.
- 10Tilsett melet og visp i 1 minutt.
- 11Gradvis visp inn melken.
- 12Kok opp under omrøring over middels høy varme.
- 13Skru ned varmen til middels og la det småkoke til sausen tykner litt, rør ofte, ca. 5 minutter.
- 14Rør inn muskatnøtten.
- 15Avkjøl litt.
- 16Overfør halvparten av sausen til en blender*.
- 17Tilsett basilikum og kjør til den er glatt.
- 18Hell basilikumsaucen tilbake i resten av sausen i pannen og rør for å blande.
- 19Smak til med salt og pepper.
- 20Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 190°C (375°F).
- 21Smør en ildfast form på 33 x 23 x 5 cm (13 x 9 x 2 tommer) lett med smør.
- 22Fordel ¾ kopp av sausen i bunnen av formen.
- 23Legg tre lasagneplater i bunnen.
- 24Fordel en tredjedel av squashpuréen over platene.
- 25Strø over ½ kopp mozzarellaost.
- 26Hell ½ kopp saus over platene.
- 27Gjenta lagene tre ganger til.
- 28Dekk formen tett med aluminiumsfolie og stek lasagnen i 40 minutter.
- 29Strø resten av mozzarella- og parmesanostene over.
- 30Fortsett å steke uten lokk til sausen bobler og toppen er gyllen, ca. 15 minutter til.
- 31La lasagnen hvile i 15 minutter før servering.
- 32*Når du kjører varme væsker i blender:
- 33Ta væsken av varmen og la den avkjøle i minst 5 minutter.
- 34Hell væsken over i en blender eller food processor og fyll den ikke mer enn halvfull.
- 35Hvis du bruker blender, løsne ett hjørne av lokket.
- 36Dette forhindrer vakuumeffekten som kan forårsake varmeeksplosjoner.
- 37Legg et håndkle over toppen av maskinen, puls et par ganger, og kjør deretter på høy hastighet til det er glatt.