Butternut squash-lasagne

Butternut squash-lasagne

Lær hvordan du lager en deilig og kremet butternut squash lasagna. Perfekt for høstmiddagen! En enkel oppskrift for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss olivenolje
  • 1 (1 ½ til 2 pund) smørnut squash, skrelt, frøet og skåret i 2,5 cm terninger
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • ½ kopp vann
  • 3 amaretti-kjeks, smuldret
  • ¼ kopp smør
  • ¼ kopp hvetemel
  • 3 ½ kopper helmelk
  • En klype muskatnøtt
  • ¾ kopp (lett pakket) fersk basilikumblader
  • 12 no-boil lasagneplater
  • 2 ½ kopper revet mozzarellaost av helmelk
  • ⅓ kopp revet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Varm opp oljen i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme.
  3. 3Tilsett squashen og vend den godt i oljen.
  4. 4Strø over salt og pepper.
  5. 5Hell vannet i pannen, dekk til og la det småkoke på middels varme til squashen er mør, rør av og til, ca. 20 minutter.
  6. 6Avkjøl litt, og overfør deretter squashen til en food processor.
  7. 7Tilsett amaretti-kjeksene og kjør til det er glatt.
  8. 8Smak til squashpuréen med mer salt og pepper etter behov.
  9. 9Smelt smøret i en middels stor, tykk kjele over middels varme.
  10. 10Tilsett melet og visp i 1 minutt.
  11. 11Gradvis visp inn melken.
  12. 12Kok opp under omrøring over middels høy varme.
  13. 13Skru ned varmen til middels og la det småkoke til sausen tykner litt, rør ofte, ca. 5 minutter.
  14. 14Rør inn muskatnøtten.
  15. 15Avkjøl litt.
  16. 16Overfør halvparten av sausen til en blender*.
  17. 17Tilsett basilikum og kjør til den er glatt.
  18. 18Hell basilikumsaucen tilbake i resten av sausen i pannen og rør for å blande.
  19. 19Smak til med salt og pepper.
  20. 20Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 190°C (375°F).
  21. 21Smør en ildfast form på 33 x 23 x 5 cm (13 x 9 x 2 tommer) lett med smør.
  22. 22Fordel ¾ kopp av sausen i bunnen av formen.
  23. 23Legg tre lasagneplater i bunnen.
  24. 24Fordel en tredjedel av squashpuréen over platene.
  25. 25Strø over ½ kopp mozzarellaost.
  26. 26Hell ½ kopp saus over platene.
  27. 27Gjenta lagene tre ganger til.
  28. 28Dekk formen tett med aluminiumsfolie og stek lasagnen i 40 minutter.
  29. 29Strø resten av mozzarella- og parmesanostene over.
  30. 30Fortsett å steke uten lokk til sausen bobler og toppen er gyllen, ca. 15 minutter til.
  31. 31La lasagnen hvile i 15 minutter før servering.
  32. 32*Når du kjører varme væsker i blender:
  33. 33Ta væsken av varmen og la den avkjøle i minst 5 minutter.
  34. 34Hell væsken over i en blender eller food processor og fyll den ikke mer enn halvfull.
  35. 35Hvis du bruker blender, løsne ett hjørne av lokket.
  36. 36Dette forhindrer vakuumeffekten som kan forårsake varmeeksplosjoner.
  37. 37Legg et håndkle over toppen av maskinen, puls et par ganger, og kjør deretter på høy hastighet til det er glatt.