
Små erter på fransk
Lær hvordan du lager klassiske petits pois a la francaise med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller siderett, lett å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 ss smør
- 16 perleløk, skrellet og delt i to
- 4 skiver bacon, kuttet i lardons
- 450 g ferske erter, skrellet
- 1/2 kopp/125 ml kyllingkraft
- Salt og nykvernet pepper
- 1 hjertesalat, renset og skivet
Fremgangsmåte
- 1Smelt smøret i en stekepanne. Tilsett løken og kok i 2 minutter, deretter tilsett baconet og fortsett å koke til det er ferdig. Ha i ertene og kraften. Krydre. Dekk til og kok til ertene nesten er møre. Tilsett salaten og rør rundt. Dekk til og la det ligge i 1 minutt for å visne. Sjekk krydderet, og server.