
Cheesey blomkålsuppe
Lær hvordan du lager en deilig ostefylt blomkålsuppe som er perfekt for kalde dager. Enkel oppskrift med få ingredienser. Ideell for hele familien!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 skiver bacon, kuttet i små biter
- 1 hvit løk, finhakket
- 1 hode blomkål, delt i små buketter
- 1/2 teskje cajunkrydder, eller mer etter smak
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 8 kopper (2 liter) kyllingkraft med lavt natriuminnhold
- 4 spiseskjeer (1/2 stykke) smør
- 1/4 kopp hvetemel
- 2 kopper helmelk
- 1 kopp fløte (half-and-half)
- 3 kopper revet Monterey Jack-ost, pluss mer til servering
- 1/4 kopp rømme
- 2 spiseskjeer finhakket frisk persille, pluss mer til servering
Fremgangsmåte
- 1I en stor gryte, stek baconbitene på middels høy varme til de er sprø. La baconet renne av på et kjøkkenpapir og sett det til side. Hell av fettet og sett gryten tilbake på komfyren.
- 2Tilsett løken i gryten og kok over middels høy varme i 3 til 4 minutter. Tilsett blomkålen, strø over cajunkrydder og 1/2 teskje svart pepper, og kok under omrøring til blomkålen begynner å bli gyldenbrun, ytterligere 3 til 4 minutter. Rør inn kyllingkraften, kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i 15 minutter.
- 3Bruk en stavmikser til å mose blandingen lett, eller helt glatt hvis du foretrekker det. (Alternativt kan du bruke en vanlig blender; fyll den bare ikke for fullt.)
- 4I en separat kjele eller stekepanne, smelt smøret. Strø over melet og visp til en jevning. Hell i melken, og fortsett å koke til det tykner. Ta av varmen og rør inn halv-og-halv.
- 5Hell den hvite sausen i suppen. Skru opp varmen til middels høy og kok opp igjen i 3 til 5 minutter. Skru ned varmen til lav, og rør inn osten og rømme til osten er helt smeltet. Rør inn persillen.
- 6Smak til og juster krydderet etter behov. Server med litt ekstra ost, et dryss bacon og litt persille.