Fondue

Fondue

Lær hvordan du lager en deilig fondue med denne enkle oppskriften. Perfekt for koselige kvelder og sosialt samvær. Oppdag tips og triks her!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer smør
  • 2 spiseskjeer mel
  • 1 1/4 kopper melk
  • 8 unser Gruyèreost
  • 8 unser Appenzellerost (bløtlagt i eplevin)
  • 1/2 kopp hvitvin
  • Nykvernet hvit pepper og salt etter smak
  • Grønnsaker (dampet):
  • Brokkoli
  • Blomkål
  • Asparges
  • Nye poteter
  • Tørket tysk pølse
  • Grillet kyllingbryst
  • Prosciutto
  • Svenske kjøttboller
  • Kokt og terningkuttet entrecôte
  • Epler
  • Druer
  • Terningkuttet brød

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt smør i en fonduegryte eller en kjele. Rør inn melet. Kok i ett minutt, og rør inn melken til det blir tykt. Tilsett Gruyère-ost og Appenzeller-ost. Hell i vinen. Rør til det er jevnt og glatt. Hold varmen på lav varme. Krydre med salt og pepper etter smak.