
Fondue
Lær hvordan du lager en deilig fondue med denne enkle oppskriften. Perfekt for koselige kvelder og sosialt samvær. Oppdag tips og triks her!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer smør
- 2 spiseskjeer mel
- 1 1/4 kopper melk
- 8 unser Gruyèreost
- 8 unser Appenzellerost (bløtlagt i eplevin)
- 1/2 kopp hvitvin
- Nykvernet hvit pepper og salt etter smak
- Grønnsaker (dampet):
- Brokkoli
- Blomkål
- Asparges
- Nye poteter
- Tørket tysk pølse
- Grillet kyllingbryst
- Prosciutto
- Svenske kjøttboller
- Kokt og terningkuttet entrecôte
- Epler
- Druer
- Terningkuttet brød
Fremgangsmåte
- 1Smelt smør i en fonduegryte eller en kjele. Rør inn melet. Kok i ett minutt, og rør inn melken til det blir tykt. Tilsett Gruyère-ost og Appenzeller-ost. Hell i vinen. Rør til det er jevnt og glatt. Hold varmen på lav varme. Krydre med salt og pepper etter smak.


