
Dampede blåskjell og grønnkål
oppskrift på dampede kamskjell med frisk grønnkål, perfekt som forrett eller lett måltid. enkel å lage og sunn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 ss usaltet smør
- 1 hvit løk, delt i to og tynnsnittet
- 2 fedd hvitløk, tynnsnittet
- 1 ss tomatpuré
- 1/2 ts varm spansk paprika, pluss mer til dryssing
- 1/4 ts tørket oregano
- 1 1/4 kopper tørr hvitvin
- 1 flaske (ca. 240 ml) østerssjuice eller 1 kopp grønnsaksbuljong
- 340 g små røde poteter, delt i to
- 40 små hjerteskjell (3 til 4 pund), vasket
- 1 bunt grønnkål (helst toskansk grønnkål), blader grovhakket
- Grovt brød, til servering (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Smelt 2 spiseskjeer smør i en stor norsk ovn eller gryte over middels høy varme. Tilsett løk og hvitløk og kok, mens du rører, til det er lett myknet, ca. 4 minutter. Rør inn tomatpuré, paprika og oregano, og kok, mens du rører, til blandingen begynner å bli brun, ca. 2 minutter. Tilsett vin, blåskjelljuice og 1 kopp vann. Kok opp, og tilsett potetene; kok til de nesten er møre, ca. 8 minutter.
- 2Tilsett blåskjellene i gryten, dekk til og kok til de begynner å åpne seg, ca. 5 minutter. Rør inn grønnkål og resten av smøret. Dekk til og fortsett å koke til alle blåskjellene har åpnet seg og potetene er møre, ytterligere 4–5 minutter. (Kast eventuelle blåskjell som ikke åpner seg.)
- 3Fordel blåskjell, grønnkål og poteter i skåler med en hullsleiv. Hell over buljongen og dryss med paprika. Server med brød.
- 4Fotograf: Antonis Achilleos