Østersdressing

Østersdressing

Lær hvordan du lager en deilig oyster dressing som passer perfekt som forrett. En enkel oppskrift med friske smaker, ideell for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 kopper gult maismel
  • 1 teskje kosher salt
  • 1 spiseskje sukker
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 1/2 teskje natron
  • 1 kopp kulturmelk, pluss mer om nødvendig
  • 2 egg
  • 1 kopp hermetisk kremet mais
  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 1/4 kopp vegetabilsk olje
  • 1 stor løk, hakket
  • 4 stilker selleri, hakket
  • 1/2 teskje kosher salt
  • 1/4 teskje nykvernet pepper
  • 150 gram østerskjeks, knust
  • 1 1/2 teskjeer tørket timian
  • 1 teskje tørket salvie
  • 1 pint små østers med væske
  • 2 store egg, lett pisket

Fremgangsmåte

  1. 1Dagen før du lager fyllet, stek maisbrødet: Forvarm ovnen til 220 grader Celsius og plasser en 25 cm støpejernspanne i ovnen. I en bolle, bland sammen maismel, salt, sukker, bakepulver og natron. Visp godt for å blande det hele. I en stor bolle, bland sammen kulturmelk, egg og kremet mais, og visp til det er godt blandet. Tilsett de tørre ingrediensene i kulturmelken og rør til det er jevnt fordelt. Hvis røren ikke heller seg, tilsett mer kulturmelk.
  2. 2Rør oljen i den varme støpejernspannen. Hell røren i pannen og stek til maisbrødet er gyldent og spretter tilbake når du trykker på det, ca. 20 minutter. La det avkjøle i pannen, deretter smul det opp i 6 kopper og spre det utover på et bakepapir. La maisbrødet tørke ut i romtemperatur, uten å dekke det til, i omtrent 24 timer.
  3. 3Lag fyllet: Forvarm ovnen til 180 grader Celsius. Varm opp vegetabilsk olje i en 30 cm støpejernspanne over middels høy varme. Tilsett løk, selleri, salt og pepper. Kok, rør ofte, til løk og selleri er halvt gjennomskinnelige, ca. 15 minutter. Ta pannen av varmen; tilsett det smuldrede maisbrødet, østerskjeks, timian og salvie, og rør godt. Deretter, tilsett østers med væsken deres og eggene; rør til det er godt blandet. Trykk blandingen jevnt ut i pannen.
  4. 4Sett pannen på midterste rille i ovnen og stek til fyllet er gyldent og sprøtt rundt kantene, ca. 30–35 minutter.
  5. 5Fotograf: Linda Pugliese