Østersdressing
Lær hvordan du lager en deilig oyster dressing som passer perfekt som forrett. En enkel oppskrift med friske smaker, ideell for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 kopper gult maismel
- 1 teskje kosher salt
- 1 spiseskje sukker
- 2 teskjeer bakepulver
- 1/2 teskje natron
- 1 kopp kulturmelk, pluss mer om nødvendig
- 2 egg
- 1 kopp hermetisk kremet mais
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 1 stor løk, hakket
- 4 stilker selleri, hakket
- 1/2 teskje kosher salt
- 1/4 teskje nykvernet pepper
- 150 gram østerskjeks, knust
- 1 1/2 teskjeer tørket timian
- 1 teskje tørket salvie
- 1 pint små østers med væske
- 2 store egg, lett pisket
Fremgangsmåte
- 1Dagen før du lager fyllet, stek maisbrødet: Forvarm ovnen til 220 grader Celsius og plasser en 25 cm støpejernspanne i ovnen. I en bolle, bland sammen maismel, salt, sukker, bakepulver og natron. Visp godt for å blande det hele. I en stor bolle, bland sammen kulturmelk, egg og kremet mais, og visp til det er godt blandet. Tilsett de tørre ingrediensene i kulturmelken og rør til det er jevnt fordelt. Hvis røren ikke heller seg, tilsett mer kulturmelk.
- 2Rør oljen i den varme støpejernspannen. Hell røren i pannen og stek til maisbrødet er gyldent og spretter tilbake når du trykker på det, ca. 20 minutter. La det avkjøle i pannen, deretter smul det opp i 6 kopper og spre det utover på et bakepapir. La maisbrødet tørke ut i romtemperatur, uten å dekke det til, i omtrent 24 timer.
- 3Lag fyllet: Forvarm ovnen til 180 grader Celsius. Varm opp vegetabilsk olje i en 30 cm støpejernspanne over middels høy varme. Tilsett løk, selleri, salt og pepper. Kok, rør ofte, til løk og selleri er halvt gjennomskinnelige, ca. 15 minutter. Ta pannen av varmen; tilsett det smuldrede maisbrødet, østerskjeks, timian og salvie, og rør godt. Deretter, tilsett østers med væsken deres og eggene; rør til det er godt blandet. Trykk blandingen jevnt ut i pannen.
- 4Sett pannen på midterste rille i ovnen og stek til fyllet er gyldent og sprøtt rundt kantene, ca. 30–35 minutter.
- 5Fotograf: Linda Pugliese