
Fast Coq au Vin
Lær hvordan du lager en autentisk coq au vin med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag som imponerer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 spiseskjeer olivenolje
- 6 skiver bacon, hakket
- 2 kopper hvetemel, godt krydret
- 900 gram kyllingvinger, delt i to ved ledd
- 2 kopper sjampinjong, skylt
- 450 gram små gulrøtter
- 3 fedd hvitløk, skrelt og finhakket
- 2 kopper gule perle løk
- 1 flaske rødvin, helst Cabernet
- 2 kopper kyllingkraft
- 2 laurbærblad
- En liten håndfull timiankvister
- Potetmos, valgfritt, til servering
- Rustikt brød, valgfritt, til servering
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 2Varm opp olivenoljen i en stor norsk ovn over middels høy varme. Tilsett baconet og stek til det er sprøtt. Overfør til en tallerken med papirhåndkle.
- 3Ha melet i en middels bolle og vend kyllingbitene i melet, rist av overflødig mel.
- 4Tilsett kyllingen, i porsjoner om nødvendig, i den norske ovnen, og brun lett på hver side. Overfør kyllingen til en stor tallerken og sett til side.
- 5Ha sopp, gulrøtter, hvitløk og løk i gryten og sautér til de begynner å bli gyldne.
- 6Rør inn en halv flaske rødvin og la det småkoke i 10 minutter. Skrap opp eventuelle brune biter fra bunnen av gryten med en tresleiv.
- 7Rør inn kyllingkraften og resten av vinen, og la det småkoke lett igjen.
- 8Tilsett bacon, kylling og de resterende ingrediensene i gryten. La det småkoke i 30 minutter, deretter flytt gryten inn i ovnen og stek i 20 minutter.
- 9Ta gryten ut av ovnen og overfør kylling og saus til en serveringsskål.
- 10Server med potetmos eller noen biter av crusty brød, hvis ønskelig.