Hello Fresh Mobile Banner
Fast Coq au Vin

Fast Coq au Vin

Lær hvordan du lager en autentisk coq au vin med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag som imponerer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 spiseskjeer olivenolje
  • 6 skiver bacon, hakket
  • 2 kopper hvetemel, godt krydret
  • 900 gram kyllingvinger, delt i to ved ledd
  • 2 kopper sjampinjong, skylt
  • 450 gram små gulrøtter
  • 3 fedd hvitløk, skrelt og finhakket
  • 2 kopper gule perle løk
  • 1 flaske rødvin, helst Cabernet
  • 2 kopper kyllingkraft
  • 2 laurbærblad
  • En liten håndfull timiankvister
  • Potetmos, valgfritt, til servering
  • Rustikt brød, valgfritt, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  2. 2Varm opp olivenoljen i en stor norsk ovn over middels høy varme. Tilsett baconet og stek til det er sprøtt. Overfør til en tallerken med papirhåndkle.
  3. 3Ha melet i en middels bolle og vend kyllingbitene i melet, rist av overflødig mel.
  4. 4Tilsett kyllingen, i porsjoner om nødvendig, i den norske ovnen, og brun lett på hver side. Overfør kyllingen til en stor tallerken og sett til side.
  5. 5Ha sopp, gulrøtter, hvitløk og løk i gryten og sautér til de begynner å bli gyldne.
  6. 6Rør inn en halv flaske rødvin og la det småkoke i 10 minutter. Skrap opp eventuelle brune biter fra bunnen av gryten med en tresleiv.
  7. 7Rør inn kyllingkraften og resten av vinen, og la det småkoke lett igjen.
  8. 8Tilsett bacon, kylling og de resterende ingrediensene i gryten. La det småkoke i 30 minutter, deretter flytt gryten inn i ovnen og stek i 20 minutter.
  9. 9Ta gryten ut av ovnen og overfør kylling og saus til en serveringsskål.
  10. 10Server med potetmos eller noen biter av crusty brød, hvis ønskelig.