
Potetpizza
oppskrift på potato pizza – en smakfull og enkel rett med poteter og ost. perfekt for en rask middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Koking spray
- 2 kopper skivede små røde poteter (ca. 340 gram)
- 1 (30 cm) frossen pizzabunn
- 1/4 kopp tomatsaus
- 1/2 kopp hakket løk, sautert
- 1/2 teskje hakkede ferske basilikumblader
- 1/2 teskje hakkede ferske rosmariblader
- 3/4 kopp (ca. 85 gram) revet mozzarellaost med lavt fettinnhold
- 1/4 teskje knuste rød pepperflak
- 1/2 kopp hakkede, utkjernede kalamataoliven, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 230 grader Celsius. Smør et stekebrett med matlagingsspray.
- 2Legg potetskivene i en kjele og dekk dem med vann. Kok opp, senk deretter varmen og la dem småkoke til de er møre. Sil av vannet og tørk godt med kjøkkenpapir. (Potetene MÅ være tørre, ellers vil de gjøre pizzabunnen våt.)
- 3Legg pizzabunnen på det smurte stekebrettet og fordel et tynt lag med tomatsaus over. Fordel potetskivene jevnt rundt pizzaen, og strø over sauterte løk, hakket basilikum, rosmarin, ost, knust rød pepper og kalamataoliven. Stek ved 230 grader Celsius i 15 minutter, eller til pizzaen er lett brunet. Skjær i 8 båter og server.