Pizza

Pizza

Lær hvordan du lager en deilig pizza hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for alle som elsker italiensk mat. Enkel å følge steg-for-steg guide.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Pizzadeig:
  • 2 liter vann
  • 50 gram fersk gjær til øl
  • 3 unser salt
  • 5 unser olivenolje
  • 4 til 5 pund høygliat mel
  • Tomatsaus:
  • 2 bokser San Marzano-inspirerte tomater
  • 4 unser salt
  • 15 basilikumblader, juliennekuttet
  • Ovnsbakte sopp:
  • 2 pund assorterte ville sopper
  • 3 fedd hakket hvitløk
  • 4 unser olivenolje
  • Persille
  • Salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Legg vann, gjær, salt og olivenolje i en stor bolle og la gjæren løse seg opp. Sett gjærblandingen i bollen til en stavmikser og tilsett nok mel til at det blir en deig. Bruk eltekroken og elt deigen til den er glatt. La heve i 1 time. Del deigen i 6-ounce biter og kjevle ut til en 30 cm runding.
  2. 2Ha ingrediensene i en kjele og kok opp i 20 minutter.
  3. 3Bland alle ingrediensene i en ildfast form og stek i en forvarmet ovn på 230°C i 20–25 minutter.
  4. 4Ovn-tørkede tomater: 20 plommetomater, delt i to og fjernet frø. Olivenolje, hakket basilikum, hakket fersk estragon.
  5. 5Legg tomatene på et stekebrett, drypp med olivenolje og strø over urtene. Stek i en forvarmet ovn på 120°C i 4–5 timer til de er veldig myke og tørre.
  6. 6Focaccia med Robiola: 170 gram pizzadeig, kjevlet ut til en 30 cm runding og prikket med en gaffel. Olivenolje, Robiola-ost, hvit trøffelolje.
  7. 7Kjevle ut deigen til en 30 cm runding, prikk den med en gaffel og pensle med olivenolje. Stek i en forvarmet ovn på 260°C til den er gyllenbrun. Ta ut og la avkjøle litt. Del pizzaen i to horisontalt og fyll med Robiola-ost. Sett tilbake i ovnen og stek i 10 minutter. Ta ut og drypp med trøffelolje.
  8. 8Pizza Piegata: 170 gram pizzadeig, ½ porsjon tomatsaus (se oppskrift ovenfor), 125 gram fersk mozzarella i tynne skiver, ½ kopp ristede ville sopp, 4 ovntørkede tomater, hakket, 2 hermetiske artisjokker, tynne skiver, ½ kopp ruccolasalat, ¼ kopp hakkede Gaeta-oliven, 3 skiver prosciutto, tynne skiver, olivenolje.
  9. 9Forvarm ovnen til 260°C. Kjevle ut deigen til en 30 cm runding. Fordel ingrediensene over deigen og brett den sammen til en halvmåne. Legg på et stekebrett eller pizzastein og pensle med olivenolje. Stek til den er gyllenbrun, ca. 20–25 minutter.