
Dal—Indisk ertesuppe og fersk tomatsalsa
Oppdag en smakfull oppskrift på dal—indian split pea-suppe med frisk tomatrelish. Perfekt for en varmende og sunn måltid. Enkelt å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss usaltet smør
- 1 kopp finhakket løk (ca. 2 mellomstore)
- 4 ts finhakket hvitløk
- 4 ts finhakket ingefærrot
- 1 ts finhakket jalapeño, eller etter smak
- 2 kopper gule splittbønner, vasket
- 1 ts malt korianderfrø
- 1 ts malt spisskummenfrø
- 1 ts sellerifrø
- 1/2 ts malt kanel
- 1/4 ts malt nellik
- 8 kopper kyllingkraft
- 12 kokte reker
- 1 kopp finhakket fersk tomat
- 1/4 kopp finhakket løk
- 1/4 kopp hakkede korianderblader
- 1/2 ts hakket jalapeño
- 2 ts ferskpresset sitronjuice
- 1/2 ts revet sitronskall
Fremgangsmåte
- 1I en tykkbunnet gryte smeltes smøret over middels varme. Tilsett løk, hvitløk, ingefærrot og jalapeño. Surr i 2 minutter under omrøring. Tilsett delte erter, koriander, spisskummen, sellerifrø, kanel og nellik. Bland godt. Hell i kyllingkraften, rør om igjen, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke under delvis lokk i omtrent én time, eller til ertene er akkurat møre. Du kan måtte tilsette mer kyllingkraft hvis ertene blir for tykke og tørre.
- 2Mens suppen koker, lager du relishen: Bland alle seks ingrediensene i en bolle. Smak til med krydder.
- 3Med en tresleiv knuser du noen av de myke ertene i suppen mot sidene av gryten. Rør godt om. Hvis suppen er for tykk, tilsett litt mer kyllingkraft. Smak til med krydder. Hell den varme suppen i fire brede suppeskåler. Bland inn mesteparten av tomatrelishen, og spar omtrent 1/4 kopp til senere. Plasser tre reker i midten av hver skål. Fordel den resterende tomatrelishen mellom de fire skålene, og legg den i midten av rekene. Topp med noen friske korianderblader. Server umiddelbart.