Oksekjøtt i øl

Oksekjøtt i øl

oppskrift på en smakfull og mør beef in beer, perfekt for en hyggelig middag. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer storfett eller smør, pluss mer etter behov
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1,5 kg sirloin av storfe, kuttet i store fingerstykker
  • 3 store løk, skivet
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 1 spiseskje brunt sukker
  • 375 ml storfekraft
  • 500 ml øl
  • 1 spiseskje rødvinseddik
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1 bouquet garni

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp storfekraften og oljen i en stekepanne. Arbeid i porsjoner og brun storfekstrimlene på alle sider. Ta dem ut av pannen. I samme panne, stek løken til den er myk, ca. 15 minutter, og tilsett deretter hvitløken i 1 minutt. Ta ut. (Sjekk om det er fett i pannen. Hvis ikke, tilsett en god spiseskje smør og la det smelte.) Tilsett mel og sukker i pannen og kok i 1 minutt for å lage en jevning. Visp gradvis inn kraften og kok opp. (På dette tidspunktet, skru ovnen på 160 grader Celsius.) Tilsett øl og eddik i den kokende kraften, og kok opp igjen, la det småkoke til det tykner, ca. 10 minutter. Ta av varmen.
  2. 2I en stor ildfast form, legg løken lagvis med storfekstrimlene, og krydre hvert lag med salt og pepper. Legg inn bouquet garni og hell sausen over. Dekk til og stek i 2 ½ timer. Hvis du kan vente en dag med å spise, la retten avkjøle helt når den er tatt ut av ovnen, og sett den i kjøleskapet over natten: smakene blir enda bedre når du varmer opp igjen.