
Oksekjøtt i øl
oppskrift på en smakfull og mør beef in beer, perfekt for en hyggelig middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer storfett eller smør, pluss mer etter behov
- 1 spiseskje olivenolje
- 1,5 kg sirloin av storfe, kuttet i store fingerstykker
- 3 store løk, skivet
- 4 fedd hvitløk, hakket
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 1 spiseskje brunt sukker
- 375 ml storfekraft
- 500 ml øl
- 1 spiseskje rødvinseddik
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 bouquet garni
Fremgangsmåte
- 1Varm opp storfekraften og oljen i en stekepanne. Arbeid i porsjoner og brun storfekstrimlene på alle sider. Ta dem ut av pannen. I samme panne, stek løken til den er myk, ca. 15 minutter, og tilsett deretter hvitløken i 1 minutt. Ta ut. (Sjekk om det er fett i pannen. Hvis ikke, tilsett en god spiseskje smør og la det smelte.) Tilsett mel og sukker i pannen og kok i 1 minutt for å lage en jevning. Visp gradvis inn kraften og kok opp. (På dette tidspunktet, skru ovnen på 160 grader Celsius.) Tilsett øl og eddik i den kokende kraften, og kok opp igjen, la det småkoke til det tykner, ca. 10 minutter. Ta av varmen.
- 2I en stor ildfast form, legg løken lagvis med storfekstrimlene, og krydre hvert lag med salt og pepper. Legg inn bouquet garni og hell sausen over. Dekk til og stek i 2 ½ timer. Hvis du kan vente en dag med å spise, la retten avkjøle helt når den er tatt ut av ovnen, og sett den i kjøleskapet over natten: smakene blir enda bedre når du varmer opp igjen.