
Sjokoladekjeks med sjokoladebiter
Lær hvordan du lager perfekte chocolate chip cookies med vår enkle oppskrift. Søte, sprø og myke kjeks som alle vil elske.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 staver (1 kopp) usaltet smør, myknet
- 2. 1 kopp lyst brunt sukker
- 3. 1/3 kopp vanlig sukker
- 4. 2 store egg
- 5. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 6. 2 ½ kopper hvetemel
- 7. 1 teskje bakepulver
- 8. 1 teskje natron
- 9. ¾ teskje salt
- 10. 2 kopper melk sjokoladeknapper
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 180 grader Celsius. Legg et bakepapir på et stekebrett.
- 22. Rør sammen smør og sukker i en bolle, og bland til det er lyst gult og luftig, ca. 3 minutter. Bland inn eggene ett om gangen, og deretter vaniljen til det er godt blandet.
- 33. Visp sammen mel, bakepulver, natron og salt i en separat bolle. Rør sakte inn de tørre ingrediensene i de våte. Vend inn sjokoladebitene. Del deigen i porsjoner på 2 spiseskjeer for hver kake og trill dem til baller, og legg dem med 2 tommers mellomrom på stekebrettet.
- 44. Stek til kantene akkurat begynner å bli brune, 12 til 14 minutter. Overfør til en avkjølingsrist for å avkjøle.