Kirsebær- og tyttebærsauce

Kirsebær- og tyttebærsauce

Lær hvordan du lager en deilig cherry-cranberry sauce med denne enkle oppskriften. Perfekt til høst- og julemåltider. Enkelt, raskt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss usaltet smør
  • 2. 1 stykke ingefær (ca. 2,5 cm), skrelt
  • 3. 1/2 ts kanel
  • 4. 1/4 kopp amaretto
  • 5. 1 pose (425 g) frosne eller ferske tranebær
  • 6. 1 pose (280 g) frosne kirsebær
  • 7. 1/4 kopp sukker

Fremgangsmåte

  1. 11. Smelt smør i en middels stor kjele over middels høy varme. Kok ingefær og kanel til ingefæren blir aromatisk, 1 til 2 minutter. Tilsett forsiktig amaretto og kok til væsken tykner og reduseres til halvparten, ca. 1 minutt. Ha i tranebær, kirsebær, sukker og 1/2 kopp vann. Dekk til og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til tranebærene faller fra hverandre og sausen tykner, 20 til 25 minutter. Fjern fra varmen og avkjøl til romtemperatur. Overfør til en lufttett beholder og oppbevar i kjøleskapet i opptil 1 uke.