Pasta Bolognese

Pasta Bolognese

Lær hvordan du lager en deilig pasta bolognese med vår enkle oppskrift. Perfekt for en rask og smakfull middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
  • 3 store egg pluss 1 eggeplomme
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 225 gram bacon, i terninger
  • 680 gram karbonadedeig (80/20)
  • 225 gram svinekjøttdeig (80/20)
  • 1 teskje malt tørket fennikel
  • 1/4 teskje Calabrianske chiliflak
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 middels selleristilk, finhakket
  • 1 liten fennikel, finhakket
  • 1 middels rødløk, finhakket
  • 1/2 middels gulrot, finhakket
  • 4 hvitløksfedd, knust til en pasta eller finrevet
  • 2 spiseskjeer tomatpuré
  • 1 teskje malt tørket fennikel
  • 1 kopp rosévin
  • Én 800 grams boks med plommetomater
  • 2 kopper kyllingkraft
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp hakket fersk flatbladpersille, pluss mer til pynt
  • 1 spiseskje finhakket fersk oregano
  • 1 baguette, skåret på langs
  • 1 stang (8 ss) usaltet smør, romtemperert
  • 2 hvitløksfedd, knust til en pasta
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp crème fraîche, til servering
  • Ferskrevet Parmigiano-Reggiano, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Spesialutstyr: en pastamaskin og fettuccine-skjærer.
  3. 3For pastadeigen: Bland melet, eggene og eggeplommen i en food processor og puls til en deig samler seg. Overfør til en lett melet arbeidsflate og kna forsiktig til deigen er glatt og smidig, ca. 1 minutt. Pakk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter og opptil 24 timer.
  4. 4Del deigen i 4 deler. Med hendene, trykk ut og form én del til en ½ tomme tykk rektangel. Dryss lett med mel og kjør den gjennom den bredeste innstillingen på pastamaskinen. Hvis deigen blir ujevn, form den på nytt til et rektangel. Brett den i tredjedeler, som et brev, og hvis nødvendig, kjevl den ut til ½ tomme tykkelse. Kjør den gjennom den bredeste innstillingen igjen med sømmen av brevet vinkelrett på rullerne. Gjenta denne brettingen og kjevlingen 10 til 12 ganger, og dryss med mel hvis deigen blir klebrig.
  5. 5Uten å brette deigen, kjør den gjennom neste innstilling på pastamaskinen. Reduser avstanden mellom rullerne etter hver gang, dryss lett med mel på begge sider hver gang, til deigen er ca. 1/16 tomme tykk og 3 tommer bred.
  6. 6Legg den utkjevlede deigen på en arbeidsflate. Kjevl ut de resterende delene på samme måte. Skjær hver deigstripe i 11-tommers lengder. Skjær deigen i fettuccine. (Alternativt kan du bruke ferdigkjøpt tørket eller fersk fettuccine.)
  7. 7For kjøttet: Varm opp oljen i en stor stekepanne på middels varme. Tilsett bacon og stek sakte til fettet er utvunnet og baconet er sprøtt, 8 til 10 minutter. Overfør baconet med en hullsleiv til en tallerken dekket med kjøkkenpapir.
  8. 8Øk varmen til høy, tilsett chuck og svinekjøtt i pannen og krydre med fennikel, chiliflak, salt og pepper. Stek, rør av og til, til det er gyllent og gjennomstekt, ca. 10 minutter. Sil av overflødig fett.
  9. 9For den raske bolognesesausen: Varm opp oljen i en stor gryte (Dutch oven) på middels-høy varme til den begynner å glitre. Tilsett selleri, fennikel, løk og gulrot, og stek til de er myke, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk og stek i 1 minutt. Rør inn tomatpuré og malt fennikel, og stek i ytterligere 1 minutt.
  10. 10Hell i vinen og kok til den er redusert til halvparten, ca. 3 minutter. Tilsett tomater og kyllingkraft, og kok til tomatene begynner å mykne, ca. 10 minutter. Mos grovt med en potetmoser eller tresleiv, smak til med salt og pepper, og kok til sausen begynner å koke og tykne lett, ca. 15 minutter. Tilsett det kokte baconet, chuck og svinekjøttet, og la det småkoke til sausen er tykk, ca. 15 minutter til. Rør inn persille og oregano, og smak til med salt og pepper.
  11. 11For hvitløksbrødet: Forvarm ovnen med grillelementet.
  12. 12Legg ciabattabrødet med snittflaten opp på et stekebrett. Grill det til det er lett gyllent, ca. 2 minutter. Bland smør, hvitløk, salt og pepper i en liten bolle. Smør hvitløksmøret over brødet og grill til det bobler og er gyllent, ca. 2 minutter. Ta ut og la det avkjøle i noen minutter, og skjær i skiver.
  13. 13Til servering: Kok opp en stor kjele med saltet vann. Kok pastaen til den er al dente, ca. 4 minutter (følg pakkeinstruksjonene hvis du bruker tørket pasta). Ta opp en kopp pastavann og sil av pastaen. Ha ca. 2 kopper av sausen i en stor stekepanne på høy varme. Tilsett pasta, crème fraîche, litt av pastavannet og noen håndfuller Parmigiano-Reggiano. Vend godt, topp med persille og server. Resten av sausen kan oppbevares til en annen gang.