.jpg?)
Affogato
Lær hvordan du lager en deilig affogato, en klassisk italiensk dessert med espresso og vaniljeis. Perfekt for sommeren eller når du vil ha noe søtt og godt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 5 minutter
Porsjoner: 2
dessert
Ingredienser
- 1/3 kopp kald piskefløte
- 1/2 kopp kokende vann
- 1 spiseskje espressopulver
- 1 pint sjokoladegelato eller iskrem
Fremgangsmåte
- 1Bruk en elektrisk mikser og pisk fløten i en middels stor bolle til myke topper dannes. Dekk til og sett i kjøleskapet.
- 2Visp det kokende vannet og espressopulveret i et målebeger av glass på 1 kopp til pulveret er oppløst, eller bruk en espressomaskin for å lage 4 espressoshots.
- 3Fordel 1/2 kopp gelato eller iskrem i hver av fire dessertskåler eller glass.
- 4Hell 2 spiseskjeer eller ett espressoshot med varm espresso over hver.
- 5Topp med den piskede kremen og server umiddelbart.