Hello Fresh Mobile Banner
Grønn karri kylling

Grønn karri kylling

oppskrift på grønn curry kylling – en smakfull thai-inspirert rett med kremet kokosmelk og friske grønnsaker. perfekt for en rask og enkel middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 1 middels stor løk, delt i 8 båter
  • 1 grønn paprika, delt i 8 båter
  • 1 stilk sitrongress, kun den hvite delen
  • 1 spiseskje grovhakket fersk ingefær
  • 3 spiseskjeer thai grønn karri-paste, oppskrift følger
  • 2 kaffirlimeblader
  • 3 kopper usøtet kokosmelk, to bokser á 385 gram
  • 3/4 kopp kyllingbuljong
  • 680 gram skinn- og benfri kyllingbryst, skåret i 2,5 cm brede strimler
  • Havsalt
  • 1 lime, presset
  • Ferske thai-basilikumblader
  • Ferske korianderblader
  • Limebåter, til pynt
  • 2 spiseskjeer korianderfrø
  • 1 spiseskje spisskummenfrø
  • 1 spiseskje hele svarte pepperkorn
  • 8 ferske thai grønne chili
  • 2 sjalottløk, grovhakket
  • 4 hvitløksfedd, knust
  • En liten håndfull ferske korianderstilker
  • 5 cm stykke galangal, skrelt og grovhakket
  • 2 stilker sitrongress, kun den hvite delen, grovhakket
  • 2 kaffirlimeblader, revet
  • 2 teskjeer tørket reke-paste
  • 1/2 kopp vann

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser en stor, dyp stekepanne over middels varme og pensle med oljen. Surr løken og grønne paprika i 3 minutter for å myke dem opp. Del sitrongresset på midten og bank det med den flate siden av en kniv for å frigjøre smaken. Tilsett sitrongress, ingefær, currypaste og limeblader i stekepannen og rør i 2 minutter. Hell i kokosmelk og kyllingkraft. Legg kyllingbitene i blandingen for å pochere; tilsett en klype salt. Rør godt sammen og la det småkoke på lav varme i 10 til 15 minutter. Press i limesaften og strø over basilikum og koriander; server i middagsskåler med limebåter.
  2. 2Varm opp korianderfrø, spisskummenfrø og pepperkorn i en liten tørr stekepanne i 2 minutter til de begynner å dufte. Ha frøene i en ren kaffekvern eller krydderkvern og kjør til de er malt til pulver.
  3. 3Ha krydderblandingen og de resterende ingrediensene i en food processor, og puls til alt er godt blandet. Hell i vannet for å hjelpe med å male alt til en jevn pasta.