
Grønn karri kylling
oppskrift på grønn curry kylling – en smakfull thai-inspirert rett med kremet kokosmelk og friske grønnsaker. perfekt for en rask og enkel middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 middels stor løk, delt i 8 båter
- 1 grønn paprika, delt i 8 båter
- 1 stilk sitrongress, kun den hvite delen
- 1 spiseskje grovhakket fersk ingefær
- 3 spiseskjeer thai grønn karri-paste, oppskrift følger
- 2 kaffirlimeblader
- 3 kopper usøtet kokosmelk, to bokser á 385 gram
- 3/4 kopp kyllingbuljong
- 680 gram skinn- og benfri kyllingbryst, skåret i 2,5 cm brede strimler
- Havsalt
- 1 lime, presset
- Ferske thai-basilikumblader
- Ferske korianderblader
- Limebåter, til pynt
- 2 spiseskjeer korianderfrø
- 1 spiseskje spisskummenfrø
- 1 spiseskje hele svarte pepperkorn
- 8 ferske thai grønne chili
- 2 sjalottløk, grovhakket
- 4 hvitløksfedd, knust
- En liten håndfull ferske korianderstilker
- 5 cm stykke galangal, skrelt og grovhakket
- 2 stilker sitrongress, kun den hvite delen, grovhakket
- 2 kaffirlimeblader, revet
- 2 teskjeer tørket reke-paste
- 1/2 kopp vann
Fremgangsmåte
- 1Plasser en stor, dyp stekepanne over middels varme og pensle med oljen. Surr løken og grønne paprika i 3 minutter for å myke dem opp. Del sitrongresset på midten og bank det med den flate siden av en kniv for å frigjøre smaken. Tilsett sitrongress, ingefær, currypaste og limeblader i stekepannen og rør i 2 minutter. Hell i kokosmelk og kyllingkraft. Legg kyllingbitene i blandingen for å pochere; tilsett en klype salt. Rør godt sammen og la det småkoke på lav varme i 10 til 15 minutter. Press i limesaften og strø over basilikum og koriander; server i middagsskåler med limebåter.
- 2Varm opp korianderfrø, spisskummenfrø og pepperkorn i en liten tørr stekepanne i 2 minutter til de begynner å dufte. Ha frøene i en ren kaffekvern eller krydderkvern og kjør til de er malt til pulver.
- 3Ha krydderblandingen og de resterende ingrediensene i en food processor, og puls til alt er godt blandet. Hell i vannet for å hjelpe med å male alt til en jevn pasta.