
Krabbekaker med krydret urte-tartarsaus
oppskrift på deilige crabcakes servert med en smakfull og zesty urtetartar, perfekt som forrett eller lett måltid
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp østerskjeks
- 1/4 kopp cornichons
- 1 spiseskje kapers, drenert
- 2 vårløk, grovhakket
- Bladene fra 1 kvist fersk estragon
- 1 kopp majones
- 1 spiseskje sitronsaft
- 1 spiseskje Dijon-sennep
- 1/4 teskje svart pepper
- 1 stort egg, lett pisket
- 450 gram jumbo hummerkjøtt
- 2 spiseskjeer olivenolje
- Sitronbåter, til servering
Fremgangsmåte
- 1Kjør østerskjeks i en food processor til de blir smuler, og overfør deretter til en stor bolle. Tilsett cornichons, kapers, vårløk og estragon i food processoren og kjør til små biter. Bland inn majones, sitronsaft, sennep og pepper, og kjør til alt er godt blandet.
- 2Hell 1/2 kopp tartar saus i en bolle, dekk til og sett i kjøleskapet. Hell resten av tartar sausen i bollen med kjeksmelet og vend forsiktig inn egg og krabbekjøtt. Bruk en måleskje på 1/4 kopp for å forme 16 krabbekaker av blandingen.
- 3Varm opp en stor non-stick stekepanne på middels høy varme. Tilsett olivenolje, og stek krabbekakene i porsjoner til de er gyldne og sprø, ca. 1 minutt på hver side. Server med en klatt av den reserverte tartar sausen og sitronbåter.