Ristet chili-salsa

Ristet chili-salsa

lær hvordan du lager en smakfull roasted chile salsa med enkle steg. perfekt som tilbehør til grillmat eller som dip.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 6 bokser á 28 unser hele tomater med juice
  • 18 grillede poblano-chili
  • 1 1/2 kopper ferske korianderblader (eller mer etter smak!)
  • 3/4 kopp hakket løk
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 hele jalapeños, delt i fire og skivet tynt, med frø og membran
  • 3/4 teskje malt spisskummen
  • 3/4 teskje salt
  • 3/4 teskje sukker
  • Saften av 1 1/2 lime

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Rist poblano-chiliene én etter én over flammen på komfyren, bruk metalltang for å holde dem, til skinnet er helt forkullet. (Hvis du ikke har gasskomfyr, kan du bruke en utendørs grill ELLER plassere dem på et bakepapirkledd stekebrett rett under ovnens grillelement.) Når skinnet er helt svart, legger du chiliene i en stor plastpose med glidelås og lukker posen slik at de kan dampe i minst 20 minutter. Ta ut chiliene og bruk en kniv til å skrape av mesteparten av det svarte skinnet. Del chiliene i to på langs, og skrap ut frø og membraner.
  3. 3Del ingrediensene i 3 porsjoner slik at de får plass i en 12-koppers foodprocessor.
  4. 4Bland hele tomater, grillede chili, koriander, løk, hvitløk, jalapeño, spisskummen, salt, sukker og limesaft i en blender eller foodprocessor.
  5. 5Pulsér til du oppnår ønsket konsistens på salsaen. Jeg bruker ca. 10 til 15 pulser. Smak til med tortilla-chips og juster krydderne etter behov.
  6. 6Oppbevar salsaen i kjøleskapet i minst en time før servering.