
Sprø potetkake med kyllinglever og urtet fromage blanc
oppskrift på en smakfull crispy potetkake fylt med kyllinglever og servert med urted fromage blanc. perfekt for en spennende forrett eller hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 1/2 kopper fromage blanc
- 1 spiseskje finhakket gressløk
- 1 spiseskje finhakket persilleblader
- 1 teskje finhakket estragonblader
- 1 1/2 teskje finhakket sjalottløk, skylt i kaldt vann og godt tørket
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 1/2 teskje rødvinseddik
- Salt og nykvernet pepper
- Grovt salt
- 900 gram (ca. 5–6) Yukon Gold-poteter, vasket og tørket
- 5 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert, pluss mer til former
- Salt og nykvernet hvit pepper
- 450 gram kyllinglever, trimmet og delt i to
- Salt og nykvernet pepper
- 3 spiseskjeer usaltet smør
- 1 spiseskje finhakket sjalottløk
- 2 spiseskjeer sherryeddik
- Salatgrønnsaker
- Salt og nykvernet svart pepper
- Olivenolje
- Sherryeddik
Fremgangsmåte
- 1For å lage den urtesmakende fromage blanc:
- 2I en middels stor bolle, visp sammen fromage blanc, urter, sjalottløk, olivenolje og eddik. Krydre med salt og pepper. Oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet, og server innen 2 timer.
- 3For å lage potetkakene:
- 4Varm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
- 5Fordel et jevnt lag med grovt salt, ca. 1/2 tomme tykt, i bunnen av en ovnssikker stekepanne stor nok til å romme potetene.
- 6Legg potetene i stekepannen.
- 7Sett stekepannen i ovnen, og stek i 1 time og 10 minutter; potetene skal gi etter når du presser på dem. Ta potetene ut av pannen, og la dem avkjøle i 5 minutter.
- 8Mens potetene avkjøles, legg seks doble lag aluminiumsfolie (hver ca. 10 cm kvadrat) på et bakepapir. Smør seks runde former, ca. 3 x 2,5 cm, og plasser én på hvert foliekvadrat.
- 9For å oppnå best tekstur på potetene, må du jobbe med dem mens de er varme. Skrell potetene, og legg dem i en treskål. Tilsett 4 ss smør, og mos potetene. Krydre med salt og pepper. Fordel potetblandingen i formene, og form dem litt oppover kantene.
- 10Varm en stor sautépanne over middels varme. Tilsett den resterende spiseskjeen smør, og kok til det er varmt. Når smøret er varmt, løft av folieplatene og legg potetkakene i pannen, og snu kakene slik at de blir dekket av det varme smøret.
- 11Stek kakene på begge sider til de er gylne, ca. 3–5 minutter per side. Legg potetkakene tilbake på bakepapiret for å holde dem varme.
- 12For å lage kyllinglever:
- 13Skyll kyllingleverne under kaldt rennende vann, og tørk dem forsiktig med papirhåndklær. Krydre med salt og pepper. Smelt 1 ss smør i en sautépanne over høy varme. Når smøret er varmt, tilsett leverne. Stek i 2 minutter på den ene siden. Snu dem, og tilsett umiddelbart sjalottløk; stek i ytterligere 2 minutter.
- 14Tilsett eddik, og kok opp i 1 minutt. Ta pannen av varmen. Skru ned varmen til lav, og sett pannen tilbake på varmen med de resterende 2 ss smør.
- 15For å montere salaten:
- 16Legg salatbladene i en stor bolle, og krydre med salt og pepper. Dress med litt olivenolje og eddik.
- 17For hver porsjon, legg en skje fromage blanc oppå en varm, sprø potetkake, og pynt fromage blanc med kyllingleverne. Drypp kyllingleverne med stekesausen, og legg en liten haug med salat på den andre siden. Server.