
Sprø potet- og rajas-tacos
oppskrift på crispy potato rajas tacos med sprø poteter og smakfulle rajas, perfekt som forrett eller lett måltid. enkelt å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 mellomstore Yukon Gold-poteter, skrelt og kuttet i 1/2-tommers terninger
- 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 2 mellomstore løk, delt i to og skåret i 1/4-tommers skiver på langs
- Salt, etter smak
- Nykvernet svart pepper, etter smak
- 4 mellomstore røde paprika, ristet, skrelt, frøfjernet og juliennet
- 4 mellomstore poblano-chili, ristet, skrelt, frøfjernet og juliennet
- 1 kopp kremfløte
- 3/4 kopp revet mexicansk manchego- eller Monterey Jack-ost
- 2/3 kopp revet Cotija-ost
- 1/3 kopp revet panela-ost
- Vegetabilsk olje til steking
- 12 små mais tortillas
- Chipotle Crema (se oppskrift), til servering
- Border Guacamole (se oppskrift), til servering
- Maisrelish (se oppskrift), til servering
- 1 kopp rømme
- 1/4 til 1/2 chipotle i adobo, etter smak, finhakket til en pasta
- 1/4 lime, presset
- Salt, etter smak
- 5 modne avokadoer fra California, helst Hass, delt i to, frøfjernet og skrelt
- 6 ss hakket fersk koriander
- 1 mellomstor rød løk, hakket
- 4 jalapeño-chili, stilket, frøfjernet og finhakket
- 3 ss ferskpresset limesaft
- 1 1/2 ts salt
- 1/2 ts nykvernet svart pepper
- 3/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 4 kopper ferske maiskjerner (ca. 5 ører)
- 1 ts salt
- 3/4 ts nykvernet svart pepper
- 1 stor rød paprika, kjernet og skåret i 1/4-tommers terninger
- 4 poblano-chili, ristet, skrelt, frøfjernet og skåret i 1/4-tommers terninger
- 4 vårløk, hvite og lysegrønne deler, tynne skiver på skrå
- 1/2 kopp rødvinseddik
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2For potetrajas: Kok opp en middels stor kjele med saltet vann og kok potetene til de akkurat er møre, ca. 6 til 8 minutter, vær forsiktig så de ikke overkokes. Sil av vannet, tørk dem forsiktig, og legg dem i ett lag på et brett for å avkjøle.
- 3Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels varme. Surr løk med salt og pepper til de begynner å bli brune, ca. 10 minutter. Rør inn røde paprika og chili. Hell i fløte, kok opp, og skru ned varmen til lav. Kok i 4 minutter eller til fløten begynner å tykne. Tilsett revet ost og potetene, og kok under omrøring av og til til det er gjennomvarmt. Ta av varmen.
- 4For tacene: Varm opp vegetabilsk olje til 180°C (350°F) i en stor, dyp gryte eller frityrgryte. Dypp tortillalefser kort i den varme oljen, én om gangen, bare for å myke dem opp. Skje potetrajas-blandingen midt på hver myke tortilla. Brett dem i to for å lukke fyllet, og fest med en tannpirker som er trukket gjennom den øvre kanten av tortillaen. Friter tacos i 3 til 5 minutter, til de er sprø og lett gyldne. Ta opp og la dem renne av seg.
- 5For servering: Fordel Chipotle Crema på fire serveringsfat, og spre den litt for å lage en seng til tacosene. Legg de sprø potetrajas-tacene oppå cremen. Topp med rause skjeer med Border Guacamole og maisrelish, og server umiddelbart.
- 6Kok's notat: Ferske chili kan ristes over en gassflamme eller under grillen. Roter dem jevnlig slik at skinnet blir jevnt svart, uten å brenne kjøttet. Overfør de svarte chiliene til en lukket plastpose og damp dem i 10 til 15 minutter. Riv av det svarte skinnet for hånd, og dypp kort i vann for å fjerne svarte biter. Når de er skrellet, fjern stilker, frø og årer.
- 7Bland ingrediensene godt i en liten blandebolle. Smak til og juster krydder etter behov. Sett i kjøleskapet til den skal brukes.
- 8Del avokadene i fire, og legg dem i en blandebolle. Mos med en potetmoser eller gaffel til de er grove. Tilsett de resterende ingrediensene og bland med en gaffel. Server umiddelbart. Gir ca. 3 kopper, eller 6 forretter.
- 9Varm opp 1/2 kopp olivenolje i en stor stekepanne på middels varme. Surr maisen med salt og pepper i ca. 5 minutter. Overfør til en stor blandebolle og sett til side for å avkjøle.
- 10Tilsett hakkede paprika i den surrete maisen sammen med vårløk, rødvinseddik og resten av 1/4 kopp olivenolje. Bland godt og la det stå i 20 til 30 minutter for å la smakene blande seg. Server ved romtemperatur. Gir omtrent 5 kopper.