Kylling med mole poblano

Kylling med mole poblano

Lær hvordan du lager en deilig chicken mole poblano med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull hovedrett til hverdags eller fest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 tørkede ancho-chili, stilket og frøet
  • 2 tørkede Anaheim-chili, stilket og frøet
  • 2 tørkede chipotle-chili, stilket og frøet
  • 1/4 kopp gule rosiner
  • 1/4 kopp hele mandler
  • 1/4 kopp sesamfrø
  • 1 spiseskje hele svarte pepperkorn
  • 1 kanelstang, helst meksikansk, knust i biter
  • 1 spiseskje tørket oregano, helst meksikansk
  • 4 kvister fersk timian, bare bladene
  • 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 2 løk, skivet
  • 3 hvitløksfedd, hakket
  • 2 serrano-pepper, stilket og frøet
  • 6 plommetomater, hakket
  • 2 unser bittersøt sjokolade, helst meksikansk, hakket
  • 1 kylling eller stor kylling, delt i 10 biter
  • 1 sitron, presset
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 5 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 2 kopper kyllingkraft
  • 1 løk, tynnsnittet
  • 4 reddiker, tynnsnittet
  • 1 lime, presset
  • Korianderblader, til pynt
  • Kokt hvit ris, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1For mole: Riv ancho-, Anaheim- og chipotlechiliene i store biter og rist dem i en tørr stekepanne på middels varme til de får litt farge, ca. 2 minutter. Legg dem i en bolle med rosiner og dekk med varmt vann. La dem trekke til de er myke, ca. 30 minutter. I samme panne, på middels varme, tilsett mandler, sesamfrø, pepperkorn, kanelstang, oregano og timian. Rist i 2 minutter, mal dem i en krydderkvern, og tilsett pulveret i en blender. I samme panne, på middels høy varme, tilsett olivenolje, løk, hvitløk og serranos. Stek til løken er lett brunet, deretter tilsett tomatene. Kok til grønnsakene er møre, ca. 10–15 minutter, og ha det over i blenderen. Tilsett sjokoladen, de utbløtte chiliene og rosinene, sammen med litt av chilivannet. Kjør til en jevn saus, tilsett mer av chilivannet etter behov. Dette gir omtrent 4 kopper saus; oppskriften bruker 2 kopper, resten kan fryses.
  2. 2Hell sitronsaften over kyllingen og krydre godt med salt og pepper. Varm opp 3 ss olivenolje i en stor, tykkbunnet stekepanne og brun kyllingen på alle sider; legg den brune kyllingen på en tallerken og la oljen bli igjen i pannen. Hell 2 kopper mole-saus i den varme pannen og la det småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett kyllingkraften og legg kyllingbitene tilbake i pannen. La det småkoke, under lokk, til kyllingen er gjennomkokt, ca. 20–25 minutter.
  3. 3I mellomtiden, legg løk- og reddikskivene i en bolle. Tilsett limesaft og de resterende 2 ss olivenolje, og krydre med salt. Bland godt og server med kyllingen.
  4. 4Server over kokt hvit ris med løk- og reddiksalaten. Pynt alt med korianderblader.