
Blomkål Alfredo-saus
Lær hvordan du lager en deilig blomkål Alfredo-saus som passer perfekt til pasta eller grønnsaker. En smakfull og sunn saus som er enkel å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Havsalt og grovkvernet svart pepper
- 2 kopper blomkålbuketter
- 450 gram fettucine-nudler
- 1 kopp 2 prosent melk
- 3 spiseskjeer usaltet smør
- 1 fedd hvitløk, lett knust
- 1 ½ kopper revet Parmesan
- Olivenolje, til steking av reker
- 15 til 20 skrellede mellomstore reker
- Hakket fersk persille, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett blomkålen og kok på lav varme til den er veldig mør, ca. 20 minutter. Fjern blomkålen med en hullsleiv og la den renne av i en sil, og spar kokevannet til pastaen.
- 2Tilsett fettuccinen i det kokende vannet og kok etter pakkens anvisninger (vanligvis ca. 10 minutter).
- 3Lag sausen mens pastaen koker. I en blender, kombiner blomkålen med melken og kjør til en glatt puré.
- 4Varm opp smør og hvitløk i en stor stekepanne over middels lav varme til smøret smelter. Tilsett blomkålpuréen og kok i 2 minutter. Fjern hvitløken. Krydre med 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Slå av varmen og rør inn Parmesanosten.
- 5Varm opp en separat stekepanne over middels høy varme og tilsett litt olivenolje. Stek rekene raskt på begge sider til de er akkurat gjennomstekt.
- 6Bruk tang til å ta pastaen opp av vannet og overfør den til stekepannen med sausen. Tilsett 1/3 kopp av kokevannet. Skru opp varmen til middels igjen og vend godt slik at pastaen blir jevnt dekket av sausen. Tilsett rekene og pynt med persille.