Raspberry Chipotle-back ribs
Lær hvordan du lager saftige og smakfulle raspberry chipotle back ribs. Perfekt for sommergrilling eller helgefest. Enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Tørrkrydderblanding:
- 1/4 kopp lyst brunt sukker
- 3 spiseskjeer havsalt
- 4 1/2 teskjeer chilipulver
- 4 1/2 teskjeer tørket sitrusskall
- 4 1/2 teskjeer paprika
- 4 1/2 teskjeer løkpulver
- 2 teskjeer cayennepepper
- 2 teskjeer svart pepper
- Saus:
- 1 kopp uten kjerner bringebærsyltetøy
- 1/4 kopp chipotle-salsa
- 1/4 kopp hvitt sukker
- 1 1/2 teskjeer løkpulver
- 1 teskje eplecidereddik
- 1/4 teskje hickory flytende røyk
- 1/8 teskje cayennepepper
- 2 rader Smithfield® Extra Tender Pork Back Ribs, med membranen fjernet
- En håndfull hickory- eller eplevedespåner for røyking, bløtlagt i vann og drenert (valgfritt)
- 3/4 kopp tamarindjuice, i en sprayflaske*
Fremgangsmåte
- 1Omtrent en time før du skal røyke, lager du tørrkrydderblandingen. Bland alle ingrediensene i en liten bolle; rør godt. Tørk ribbeina med kjøkkenpapir; gni inn begge sider av ribbeina med krydderblandingen. Sett til side i romtemperatur i 1 time.
- 2I mellomtiden lager du sausen. Bland alle ingrediensene i en middels stor kjele; kok opp over middels høy varme. Skru ned varmen og la det småkoke i 15 minutter til det er litt tykkere, rør jevnlig. La det avkjøles til romtemperatur; dekk til og sett i kjøleskapet.
- 3Varm opp kull- eller gassgrill for indirekte koking ved 120–150 °C. Tilsett utblåste trekullchips, hvis du bruker det.
- 4Plasser ribbeina med kjøttsiden opp over en dryppfat og la dem koke i 2 timer. Spray begge sider av ribbeina med tamarindsaft. Tilsett omtrent 12 kull hver 45. minutt for å opprettholde varmen.
- 5Fortsett å koke ribbeina i ytterligere 1 til 2 timer til de er veldig møre, og spray med tamarindsaft hver 30. minutt. Tilsett mer kull etter behov for å opprettholde temperaturen på kullgrillen.
- 6Flytt ribbeina over direkte varme på grillen og pensle med sausen. La det koke i ca. 5 minutter til sausen har satt seg. Snu ribbeina og gjenta med mer saus.
- 7Server ribbeina med resten av sausen.