Raspberry Chipotle-back ribs

Raspberry Chipotle-back ribs

Lær hvordan du lager saftige og smakfulle raspberry chipotle back ribs. Perfekt for sommergrilling eller helgefest. Enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Tørrkrydderblanding:
  • 1/4 kopp lyst brunt sukker
  • 3 spiseskjeer havsalt
  • 4 1/2 teskjeer chilipulver
  • 4 1/2 teskjeer tørket sitrusskall
  • 4 1/2 teskjeer paprika
  • 4 1/2 teskjeer løkpulver
  • 2 teskjeer cayennepepper
  • 2 teskjeer svart pepper
  • Saus:
  • 1 kopp uten kjerner bringebærsyltetøy
  • 1/4 kopp chipotle-salsa
  • 1/4 kopp hvitt sukker
  • 1 1/2 teskjeer løkpulver
  • 1 teskje eplecidereddik
  • 1/4 teskje hickory flytende røyk
  • 1/8 teskje cayennepepper
  • 2 rader Smithfield® Extra Tender Pork Back Ribs, med membranen fjernet
  • En håndfull hickory- eller eplevedespåner for røyking, bløtlagt i vann og drenert (valgfritt)
  • 3/4 kopp tamarindjuice, i en sprayflaske*

Fremgangsmåte

  1. 1Omtrent en time før du skal røyke, lager du tørrkrydderblandingen. Bland alle ingrediensene i en liten bolle; rør godt. Tørk ribbeina med kjøkkenpapir; gni inn begge sider av ribbeina med krydderblandingen. Sett til side i romtemperatur i 1 time.
  2. 2I mellomtiden lager du sausen. Bland alle ingrediensene i en middels stor kjele; kok opp over middels høy varme. Skru ned varmen og la det småkoke i 15 minutter til det er litt tykkere, rør jevnlig. La det avkjøles til romtemperatur; dekk til og sett i kjøleskapet.
  3. 3Varm opp kull- eller gassgrill for indirekte koking ved 120–150 °C. Tilsett utblåste trekullchips, hvis du bruker det.
  4. 4Plasser ribbeina med kjøttsiden opp over en dryppfat og la dem koke i 2 timer. Spray begge sider av ribbeina med tamarindsaft. Tilsett omtrent 12 kull hver 45. minutt for å opprettholde varmen.
  5. 5Fortsett å koke ribbeina i ytterligere 1 til 2 timer til de er veldig møre, og spray med tamarindsaft hver 30. minutt. Tilsett mer kull etter behov for å opprettholde temperaturen på kullgrillen.
  6. 6Flytt ribbeina over direkte varme på grillen og pensle med sausen. La det koke i ca. 5 minutter til sausen har satt seg. Snu ribbeina og gjenta med mer saus.
  7. 7Server ribbeina med resten av sausen.