
Grønn salat og Napa-vinagrette
Lær hvordan du lager en frisk grønn salat med en smakfull napa vinaigrette. Perfekt som forrett eller lett måltid på varme sommerdager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 spiseskjeer med musserende vineddik
- 1 teskje Dijon-sennep
- 1/2 teskje grovkornet sennep
- 1/2 teskje finhakket hvitløk
- 1 ekstra stor eggeplomme, romtemperert
- 1 teskje kosher-salt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp god olivenolje
- Babyblad til salat for 6 til 8 personer
Fremgangsmåte
- 1I en målebeger av glass med 2 kopper kapasitet, visp sammen eddik, Dijon-sennep, grov sennep, hvitløk, eggeplomme, salt og pepper. Tilsett olivenoljen sakte under visping for å lage en emulsjon. Du skal ha omtrent 2/3 kopp vinaigrette.
- 2Når du er klar til å servere, legg salatbladene i en bolle og hell over nok vinaigrette til å fukte. Server umiddelbart.