Grønn salat og Napa-vinagrette

Grønn salat og Napa-vinagrette

Lær hvordan du lager en frisk grønn salat med en smakfull napa vinaigrette. Perfekt som forrett eller lett måltid på varme sommerdager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 spiseskjeer med musserende vineddik
  • 1 teskje Dijon-sennep
  • 1/2 teskje grovkornet sennep
  • 1/2 teskje finhakket hvitløk
  • 1 ekstra stor eggeplomme, romtemperert
  • 1 teskje kosher-salt
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 1/2 kopp god olivenolje
  • Babyblad til salat for 6 til 8 personer

Fremgangsmåte

  1. 1I en målebeger av glass med 2 kopper kapasitet, visp sammen eddik, Dijon-sennep, grov sennep, hvitløk, eggeplomme, salt og pepper. Tilsett olivenoljen sakte under visping for å lage en emulsjon. Du skal ha omtrent 2/3 kopp vinaigrette.
  2. 2Når du er klar til å servere, legg salatbladene i en bolle og hell over nok vinaigrette til å fukte. Server umiddelbart.