Kjøttboller

Kjøttboller

Lær hvordan du lager saftige kjøttboller med denne enkle oppskriften. Perfekt for hverdagsmiddag eller fest. Enkelt, smakfullt og raskt å lage.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp tertebrød i terninger (italiensk brød)
  • 2. Melk til å bløtlegge brødet
  • 3. 450 gram magert kjøttdeig av storfe, for eksempel ytrefilet
  • 4. 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 5. 1/2 kopp finhakket fersk persille
  • 6. 1/2 kopp nyrevet Romano-ost
  • 7. 2 store egg
  • 8. Salt og nykvernet pepper
  • 9. 3 spiseskjeer olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1I en liten bolle, bland brødet med nok melk til å dekke, og la det trekke i 10 minutter. Klem ut overflødig væske og finhakk. I en bolle, bland brødet med kjøttet, hvitløk, persille, Romano-ost, egg, salt og pepper etter smak. Form til 12 til 14 kjøttboller, omtrent 6 centimeter i diameter, og sett kjølig til de skal kokes. I en stor kjele eller gryte, varm opp oljen over middels varme til den er varm. Legg i kjøttbollene og kok dem til de er brune på alle sider, 5 til 7 minutter.