
Potetpizza
Lær hvordan du lager en deilig potato pizza med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask middag eller helgemat. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 teskje gjær
- 10 unser varmt vann
- 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 1 teskje havsalt
- 1 teskje rå sukker
- 1 ½ kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
- 1 kopp sammalt hvete
- 1 spiseskje leaf lard
- 2 russetpoteter
- 1 Vidalia-løk
- 2 kvister fersk rosmarin
- Ekstra jomfru olivenolje
- Havsalt
- Nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 1For deigen: I en middels stor bolle blander du gjær med varmt vann og lar det stå i 5 minutter. Tilsett 2 spiseskjeer olivenolje, sukker og salt, og visp det sammen. Sett til side.
- 2I en stor bolle blander du hvetemel og sammalt mel. Lag en fordypning i midten og hell i gjærblandingen. Rør forsiktig med hånden til alt mel er absorbert. Hvis deigen er for våt, tilsett mer mel, ¼ kopp om gangen. Strø en ren arbeidsflate med mel og elt deigen til den er glatt og elastisk. Smør en stor keramikkbolle med resten av olivenoljen. Legg deigen i bollen, og snu den slik at den dekkes av oljen. Dekk toppen av deigen med plastfolie og dekk bollen med et kjøkkenhåndkle. La den heve til den har doblet seg i størrelse, ca. 2 timer. Slå ned deigen og la den heve i ytterligere en time.
- 3For fyllet: Bruk en mandolin til å skjære potetene og løken i tynne skiver. Grovhakk rosmarinen.
- 4Forvarm ovnen til 475 grader Fahrenheit. Smør pizzapannen med spekk.
- 5Form deigen til å passe i pannen. Pensle med litt olivenolje. Sett pizzaen på nederste rille i ovnen i 5 minutter for å forhåndsherde bunnen. Legg to lag med potetskiver i en skivemønster. Tilsett løken, strø over salt og pepper, og drypp med litt olivenolje.
- 6Strø over rosmarin og drypp med mer olivenolje. Sett pizzaen på midterste rille og stek i 10 til 12 minutter. Ta ut pizzaen av ovnen. Fjern umiddelbart pizzaen fra pannen og skjær den i rektangler.