
Mozzarella-, bringebær- og stikkelsbærsalat
En frisk og smakfull salat med mozzarella, bringebær og stikkelsbær, perfekt for sommermåltidet. En lett og rask oppskrift for varme dager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 pund usaltet smør (1 stang)
- 4 til 5 ferske salvieblader
- 1 teskje salt
- Nykvernet svart pepper
- 1 spiseskje rødvinseddik
- 2 spiseskjeer balsamicoeddik
- 1/4 kopp druefrøolje, pluss 2 spiseskjeer, delt
- 4 store tomater på vinranker, skåret i 1/4-tommers skiver
- 5 til 6 ferske mozzarella-kuler, tynne skiver
- 1/4 kopp ferske bringebær
- 1/4 kopp ferske stikkelsbær eller bjørnebær
- 1/4 kopp smuldret fetaost
- 6 ferske mynteblader, tynne skiver, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Varm opp smøret og salviebladene i en middels stor stekepanne på middels til høy varme til smøret blir mørkebrunt, nesten brent. Ta av varmen og kast salviebladene. La det avkjøle litt. Visp sammen salt, pepper, rødvinseddik, balsamicoeddik og det kokte salvie-smøret i en middels bolle. Rør sakte inn 1/4 kopp druekjerneolje til det er godt blandet.
- 2Anrett de skivede tomatene og mozzarellaosten på et serveringsfat i en sirkel, med veksling mellom tomater og ost, og la noe av hver skive være synlig. Drypp over de resterende 2 spiseskjeene av druekjerneoljen, deretter bringebær, stikkelsbær og fetaost. Hell jevnt over vinaigretten over salaten. Pynt med mynteblader og server.