
Kokos- og limepuddingkake
Lær hvordan du lager en deilig kokos-lime puddingkake, perfekt for sommeren. En enkel oppskrift som garantert vil imponere gjestene dine!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 2 spiseskjeer usaltet smør, myknet, pluss litt til stekepannen
- 3/4 kopp sukker
- 1/4 kopp hvetemel
- 3 store egg, romtempererte, skilt
- 1/2 kopp limejuice-konsentrat, tint
- 3/4 kopp hermetisk usøtet kokosmelk
- 1/4 teskje fint salt
- Ristet kokos, til pynt, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Handlingsplan: Begynn å koke vannet når du slår på ovnen, slik at det er klart når kaken skal inn i ovnen. Skill eggene mens limesirupen tiner i mikrobølgeovnen.
- 2Plasser en rist midt i ovnen og forvarm til 165 grader Celsius. Smør lett en gratinertallerken på 1 liter eller en 20-centimeters rund kakeform, og sett den i en stekeplate.
- 3Pisk 2 spiseskjeer smør sammen med 1/2 kopp sukker i en stor bolle til det blir kremaktig, med en håndholdt elektrisk mikser. Rør inn melet, deretter eggeplommene, limekoncentratet, kokosmelken og saltet. (For de luftigste eggehvitene, rengjør vispene grundig slik at ingen av denne blandingen er igjen på dem.) I en annen middels stor bolle, pisk eggehvitene til de danner myke topper. Mens du pisker, hell sakte inn den resterende 1/4 koppen sukker og fortsett å piske til eggehvitene danner stive, blanke topper. Vend inn en fjerdedel av eggehvitene i kokos-lime-blandingen, og vend deretter inn resten av eggehvitene.
- 4Hell røren i den forberedte formen, og tilsett nok kokende vann i stekeplaten til å komme omtrent halvveis opp på siden av formen. Stek i ca. 35 minutter, eller til toppen av kaken er lett puffet og gyllen. Ta ut kaken av vannbadet og avkjøl på en rist i 10 minutter; server varm. Pynt hver porsjon med ristet kokos, hvis ønskelig.



