Lettvint asiatiske kalkunburgerboller

Lettvint asiatiske kalkunburgerboller

oppskrift på lette og smakfulle asian turkey sliders, perfekte som forrett eller middag, med en sunn vri på en klassisk rett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss peanøtt- eller vegetabilsk olje
  • 900 g kjøttdeig av kalkun (ikke mager)
  • 1 stort egg
  • 1/3 kopp naturell brødsmuler
  • 3 vårløk, tynne skiver
  • 1 ss asiatisk fiskesaus
  • En stor klype knuste rød pepperflak
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp hoisinsaus
  • 24 tynne skiver agurk (fra 1 liten agurk)
  • 1 kopp løst pakket korianderblader og myke stilker
  • Til servering:
  • 24 store Bibb- eller isbergsalatblader
  • 1 middels stor gulrot, revet
  • 1/2 liten rødløk, tynne skiver
  • Limebåter
  • 1/4 kopp usaltede, tørstede peanøtter, grovhakket
  • Srirachasaus, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: et 25-by-38-centimeters ovnsikkert, opphøyet stekebrett med kant.
  2. 2Plasser et ovnsrist 10 til 13 centimeter fra varmeelementet, og forvarm grillen. Pensle et 25-by-38-centimeters ovnsikkert, opphøyet stekebrett med olje.
  3. 3Legg kyllingen, egget, brødsmulene, vårløken, fiskesausen, rød pepperflak, 1/2 teskje salt og et par kverninger av svart pepper i en stor bolle, og bland forsiktig, bare nok til å blande det jevnt.
  4. 4Fordel små hauger av blandingen rundt det forberedte stekebrettet, og trykk dem ut til et jevnt lag.
  5. 5Skjær kjøttet i 24 jevne firkanter, nesten helt ned til bunnen.
  6. 6Pensle toppen med hoisinsaus.
  7. 7Grill til kjøttet er brunt og glasert, og viser 74 grader Celsius på et kjøtttermometer, i 8 til 9 minutter.
  8. 8Hell forsiktig av overflødig væske fra stekebrettet.
  9. 9Skjær kjøttet i 24 sliders, og følg skillelinjene med en slikkepott for å dele dem.
  10. 10Topp hver slider med en skive agurk og et korianderblad.
  11. 11Mens slidersene koker, arranger salat, resten av korianderen, gulrøttene, løkene og limebåtene på et serveringsfat.
  12. 12Legg peanøtter og Sriracha, hvis du bruker det, i små serveringsskåler.
  13. 13Skyv en slikkepott inn i pannen, og la gjestene bygge sine sliders med ønsket tilbehør.