
Lettvint asiatiske kalkunburgerboller
oppskrift på lette og smakfulle asian turkey sliders, perfekte som forrett eller middag, med en sunn vri på en klassisk rett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss peanøtt- eller vegetabilsk olje
- 900 g kjøttdeig av kalkun (ikke mager)
- 1 stort egg
- 1/3 kopp naturell brødsmuler
- 3 vårløk, tynne skiver
- 1 ss asiatisk fiskesaus
- En stor klype knuste rød pepperflak
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp hoisinsaus
- 24 tynne skiver agurk (fra 1 liten agurk)
- 1 kopp løst pakket korianderblader og myke stilker
- Til servering:
- 24 store Bibb- eller isbergsalatblader
- 1 middels stor gulrot, revet
- 1/2 liten rødløk, tynne skiver
- Limebåter
- 1/4 kopp usaltede, tørstede peanøtter, grovhakket
- Srirachasaus, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: et 25-by-38-centimeters ovnsikkert, opphøyet stekebrett med kant.
- 2Plasser et ovnsrist 10 til 13 centimeter fra varmeelementet, og forvarm grillen. Pensle et 25-by-38-centimeters ovnsikkert, opphøyet stekebrett med olje.
- 3Legg kyllingen, egget, brødsmulene, vårløken, fiskesausen, rød pepperflak, 1/2 teskje salt og et par kverninger av svart pepper i en stor bolle, og bland forsiktig, bare nok til å blande det jevnt.
- 4Fordel små hauger av blandingen rundt det forberedte stekebrettet, og trykk dem ut til et jevnt lag.
- 5Skjær kjøttet i 24 jevne firkanter, nesten helt ned til bunnen.
- 6Pensle toppen med hoisinsaus.
- 7Grill til kjøttet er brunt og glasert, og viser 74 grader Celsius på et kjøtttermometer, i 8 til 9 minutter.
- 8Hell forsiktig av overflødig væske fra stekebrettet.
- 9Skjær kjøttet i 24 sliders, og følg skillelinjene med en slikkepott for å dele dem.
- 10Topp hver slider med en skive agurk og et korianderblad.
- 11Mens slidersene koker, arranger salat, resten av korianderen, gulrøttene, løkene og limebåtene på et serveringsfat.
- 12Legg peanøtter og Sriracha, hvis du bruker det, i små serveringsskåler.
- 13Skyv en slikkepott inn i pannen, og la gjestene bygge sine sliders med ønsket tilbehør.





