Familie Fresh Grønne Bønner Grateng

Familie Fresh Grønne Bønner Grateng

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull grønne bønner casserole med denne enkle oppskriften. Perfekt for familie middager og helgefeiring.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • Kosher salt
  • 680 gram ferske franske grønne bønner, endene trimmet
  • 4 spiseskjeer smør, delt
  • 2 spiseskjeer finhakket Vidalia-løk
  • 115 gram baby portobello-sopp, renset og finhakket (ca. 2 spiseskjeer)
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 2,4 dl (8 unser) rømme
  • Nykvernet svart pepper
  • 3,75 dl (1 1/2 kopp) maiskorn (anbefalt: Corn Flakes)
  • 225 gram revet mozzarellaost

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  3. 3Kok opp en stor kjele med saltet vann over middels varme. Tilsett grønne bønner og kok til de akkurat er møre, men fortsatt har litt motstand, ca. 5 til 7 minutter. Ta bønnene opp av vannet og legg dem i en stor bolle med isvann for å bevare fargen og stoppe kokeprosessen. Sil av vannet og sett til side.
  4. 4Smelt 2 spiseskjeer smør i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk og stek til den er gjennomsiktig. Rør inn sopp, krydre med salt og pepper etter smak, og stek i ca. 3 til 5 minutter. Tilsett mel og rør i ett minutt for å fjerne den rå melsmaken, og visp deretter inn rømme. La det småkoke i et par minutter for å blande smakene, og smak til med krydder.
  5. 5Kutt de grønne bønnene i 5 cm lange biter. Smelt de resterende 2 spiseskjeene smør i en liten panne. Knus kornflakene i en ziplock-pose og tilsett dem i pannen med smøret. Rør godt for å dekke.
  6. 6Legg de grønne bønnene i bunnen av en 23 cm ildfast form. Hell hele soppsausen over bønnene og dryss over revet ost. Strø over de smørde kornflakene og stek i den forvarmede ovnen på 200 grader Celsius til det er lett gyllent og boblende, ca. 20 minutter. Ta ut av ovnen og server.