
Familie Fresh Grønne Bønner Grateng
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull grønne bønner casserole med denne enkle oppskriften. Perfekt for familie middager og helgefeiring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- Kosher salt
- 680 gram ferske franske grønne bønner, endene trimmet
- 4 spiseskjeer smør, delt
- 2 spiseskjeer finhakket Vidalia-løk
- 115 gram baby portobello-sopp, renset og finhakket (ca. 2 spiseskjeer)
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 2,4 dl (8 unser) rømme
- Nykvernet svart pepper
- 3,75 dl (1 1/2 kopp) maiskorn (anbefalt: Corn Flakes)
- 225 gram revet mozzarellaost
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 3Kok opp en stor kjele med saltet vann over middels varme. Tilsett grønne bønner og kok til de akkurat er møre, men fortsatt har litt motstand, ca. 5 til 7 minutter. Ta bønnene opp av vannet og legg dem i en stor bolle med isvann for å bevare fargen og stoppe kokeprosessen. Sil av vannet og sett til side.
- 4Smelt 2 spiseskjeer smør i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk og stek til den er gjennomsiktig. Rør inn sopp, krydre med salt og pepper etter smak, og stek i ca. 3 til 5 minutter. Tilsett mel og rør i ett minutt for å fjerne den rå melsmaken, og visp deretter inn rømme. La det småkoke i et par minutter for å blande smakene, og smak til med krydder.
- 5Kutt de grønne bønnene i 5 cm lange biter. Smelt de resterende 2 spiseskjeene smør i en liten panne. Knus kornflakene i en ziplock-pose og tilsett dem i pannen med smøret. Rør godt for å dekke.
- 6Legg de grønne bønnene i bunnen av en 23 cm ildfast form. Hell hele soppsausen over bønnene og dryss over revet ost. Strø over de smørde kornflakene og stek i den forvarmede ovnen på 200 grader Celsius til det er lett gyllent og boblende, ca. 20 minutter. Ta ut av ovnen og server.