
Valmuefrø- og bananmuffins
Lær hvordan du lager deilige poppy seed and banana muffins. Perfekt som frokost, mellommåltid eller til brunch. En enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
frokost
Ingredienser
- 1. 1 1/4 kopper fullkornsmel
- 2. 1 kopp hvetekli
- 3. 1/2 kopp hvetegress
- 4. 1 teskje natron
- 5. 1 teskje bakepulver
- 6. 1/2 teskje salt (valgfritt)
- 7. 2 egg
- 8. 1/4 kopp honning
- 9. 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 10. 1 kopp moste bananer
- 11. 1/2 kopp melk
- 12. 2 teskjeer sitronsaft
- 13. 1/3 kopp valmuefrø
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en muffinsform med 12 hull lett.
- 22. I en stor bolle, bland sammalt hvete, hvetekli, hvetegress, natron, bakepulver og salt.
- 33. I en middels stor bolle, pisk sammen egg, honning og vegetabilsk olje. Rør inn bananer, melk, sitronsaft og valmuefrø.
- 44. Lag en fordypning i midten av melblandingen, og hell i egge- og bananblandingen. Rør forsiktig til det er akkurat blandet. Fordel røren i muffinsformen.
- 55. Stek i 25 til 30 minutter i den forvarmede ovnen, til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren.