
Sitron- og bringebærmousse-kake med hvit sjokolade
Lær hvordan du lager en frisk og kremete lemon raspberry white chocolate mousse cake. Perfekt for sommerens feiringer og helgekos. Enkelt å lage og imponerende å servere!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 pakke sitronkakemiks (18,25 unser)
- 1 pakke frosne bringebær (10 unser)
- 2 ss maisstivelse
- 8 hvite sjokoladestykker (1 unser hver), hakket
- 3 kopper kremfløte
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1/2 kopp ferske bringebær, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Forbered og stek kakeblandingen i henhold til pakningsanvisningene for to 23 cm runde former. La kakene avkjøle helt, del deretter hver i to for å lage fire lag.
- 2For å lage bringebærfyll: I en blender eller food processor, puré bringebær. I en kjele, varm opp de moste bringebærene til kokepunktet. Bland maisstivelse med en liten mengde vann og rør inn i bringebærene. Kok, under omrøring, i 5 minutter, eller til det tykner. Sett til side for å avkjøle.
- 3For å lage hvit sjokolademousse: I toppen av et dobbelkoker, varm opp hvit sjokolade med 2,5 dl av fløten, rør av og til, til sjokoladen er smeltet og glatt. Ta av varmen og la det avkjøle til lunken. Pisk resten av fløten (ca. 5 dl) til myke topper. Rør inn vaniljen. Vend 1/3 av den piskede kremen inn i hvit sjokoladeblandingen, og vend deretter raskt inn resten av kremen. Ikke overpisk, ellers vil moussen bli kornete.
- 4Plasser ett lag kake på serveringsfatet og smør på hvit sjokolademousse. Legg neste lag på toppen og smør på bringebærfyll. Gjenta med neste lag av kake og mousse. Topp med det siste laget av kake. Dekorer toppen og sidene med mousse. Pynt med en kant med resten av moussen. Garnér med friske bær.